Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog: Ministerul Sănătății a dat din colț în colț în ceea ce privește demiterea conducerii CMSR, inclusiv ridicarea atribuțiilor funcțiilor delegate

Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog: Ministerul Sănătății a dat din colț în colț în ceea ce privește demiterea conducerii CMSR, inclusiv ridicarea atribuțiilor funcțiilor delegate
iulie 12 09:00 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 3 minut(e)

După protestul de săptămâna trecută al medicilor stomatologi de la Otopeni, din Plevnei și din fața Ministerului Sănătății, cinci persoane care au reprezentat medici stomatologi cu practică liberă din România au participat ieri la o întâlnire cu reprezentanți ai MS, inclusiv cu ministrul Săntății, prof. dr. Alexandru Rafila. ,,Ținând cont de aceste decizii care ar fi adus atâtea prejudicii corpului medical stomatologic, noi am solicitat să ceară demisia conducerii  Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), ni s-a răspuns și știm că nu vor să-și dea demisia”, a precizat pentru 360medical.ro dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog participant la întâlnire.

În ziua protestului față de cele două decizii emise de CMSR nr. 4/2CN/2023 și nr. 5/2CN/2023 care reglementează competențele medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist în specialitatea Stomatologie generală, precum și competențele medicului stomatolog specialist în specialitatea Chirurgie dento-alveolară, publicate în Monitorul Oficial din 21 iunie 2023, ministrul Sănătății prof.dr. Alexandru Rafila, a avut o întrevedere cu reprezentanții Patronatului Medicilor Stomatologi din România (PMSR) și cu cei ai conducerii CMSR, la finalul căreia a anunțat că deciziile au fost anulate de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

La întâlnirea din 11 iulie 2023 au participat medicii stomatologi: Mihaela Cuțui, Laurențiu Gheorghe, Daniela Bica- Sintea, Constantin Melinte, Smărăndița Păcuraru și avocații: Ileana Lanzoni, președinta Tribunalului de Arbitraj Internațional și Toader Iancu, iar din partea MS: Ramona Badea, Alexandru Mihai Borcan, secretar general și prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

În urma discuțiilor, medicii stomatologi au spus că au primit susținere și garanții privind exercitarea liberă și neîngrădită a profesiei în baza drepturilor și competențelor garantate de lege.

,,Urmează o etapă de abordare și corectare transparentă a stomatologiei românești. Unitatea este necesară mai mult decât oricând. Mergem încrezători împreună”, se arată în comunicatul de presă semnat de medici stomatologi cu practică liberă din România.

,,Dacă nu vor să-și dea demisia că este un act unilateral, atunci am cerut demiterea celor din conducerea CMSR. I-am spus domnului secretar general că poate s-o facă, în temeiul legii, printr-un ordin de ministru, că poate să le ridice atribuțiile delegate de către minister către acest organism profesional și astfel se poate face curățenie. Ministerul Sănătății a dat din colț în colț în ceea ce privește demiterea conducerii CMSR, inclusiv ridicarea atribuțiilor funcțiilor delegate. Ni s-a zis să ne liniștim, că așa ceva nu se va mai întâmpla, că Ministerul va interveni pe regulamentul electoral al CMSR și că puterea este în mâinile medicilor care trebuie să se mobilizeze rapid pentru vot și să se organizeze”, a povestit dr. Mihaela Cuțui, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Timiș, purtător de cuvânt al CMS Timiș și avertizor de integritate.

Medicul timișorean a cerut în repetate rânduri ,,demisia acestei conduceri toxice. Acești oameni nu merită încrederea întregului corp profesional, iar de-a lungul timpului au demonstrat că efectiv au lucrat doar împotriva profesiei”.

Medicii stomatologi care au participat la această întrevedere cu ministrul Sănătății sunt de părere că MS va interveni pe regulamentul electoral printr-un ordin de ministru, ca să scoată articolele anticonstituționale.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu