Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor (FDA) din Statele Unite a autorizat în regim de urgenţă un kit de testare la domiciliu pentru coronavirus, care permite locuitorilor să îşi recolteze acasă probele pentru a afla dacă sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.
Nici LabCorp, compania producătoare a kitului, nici FDA nu au anunţat detalii despre volumele de fabricaţie şi calendarul pentru aceste kituri de colectare a probelor, aşa că nu se ştie deocamdată când vor fi disponibile publicului, informează MedicineNet. Ceea ce se ştie este că un astfel de kit poate fi comandat online.
,,Screening-ul COVID-19 la domiciliu este cu un pas mai aproape. Testarea masivă la domiciliu nu numai că îi va ajuta pe oameni să ştie când sunt în siguranţă să se întoarcă la muncă, dar elimină o ameninţare majoră în ceea ce priveşte infectarea personalului din asistenţa medicală de primă linie”, a precizat FDA.
Probele se iau la domiciliu după care trebuie să trimise la laborator pentru analiză. Testul LabCorp funcţionează prin utilizarea PCR (reacţia în lanţ a polimerazei) pentru a detecta ARN-ul viral.
Alte teste pentru COVID-19 - care pot spune dacă persoana a fost expusă la un moment dat la coronavirus, detectând anticorpi împotriva COVID-19 în corp (teste serologice) - nu au fost aprobate pentru recoltarea probelor la domiciliu.
Dr. Hao Feng şi colegii săi au avertizat medicii într-un articol publicat în Jurnalul Japonez de Radiologie că testele PCR COVID-19 nu dau întotdeauna rezultate corecte, chiar şi în cazul persoanelor grav infectate.
Feng a prezentat un caz în care o persoană a fost internată pentru pneumonie virală generală, dar a avut patru teste COVID-19 PCR negative în primele cinci zile de spitalizare. De abia al cincilea a ieşit pozitiv la COVI-19 . Acesta este doar unul dintre mai multe rapoarte din literatura medicală care solicită prudenţă în citirea rezultatelor testelor PCR.