Gilead a anunțat un preț de peste 2.300 dolari pe pacient pentru medicamentul remdesivir

Gilead a anunțat un preț de peste 2.300 dolari pe pacient pentru medicamentul remdesivir
iunie 29 15:37 2020 Timp citire articol: 1 minut(e)

Grupul farmaceutic american Gilead Sciences a anunțat luni că medicamentul remdesivir are un preț de 390 de dolari pe flacon pentru autoritățile din Statele Unite și din alte țări dezvoltate, prețul pentru un tratament de cinci zile fiind de 2.340 de dolari pentru un pacient.

În schimb, prețul pentru companiile private de asigurări din SUA a fost stabilit la 520 de dolari pe flacon,  ceea ce echivalează cu 3.120 de dolari pentru un pacient.

Remdesivir este un medicament antiviral dezvoltat de Gilead inițial pentru tratarea bolii cauzate de virusul Ebola, asupra căruia se efectuează studii în vederea utilizării ca tratament al infecției Covid-19.

Remdesivir este un „inhibitor de polimerază ARN viral” (medicament care afectează producerea de material genetic viral, împiedicând multiplicarea virusului).

Medicamentul a fost autorizat condiționat în SUA și în alte țări pentru tratamentul pacienților cu Covid-19, după ce unele studii au indicat anumite beneficii.

În 25 iunie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea condiționată a medicamentului remdesivir ca tratament pentru Covid-19 în statele din Uniunea Europeană, la mai puțin de 3 săptămâni după ce a primit solicitarea de la grupul american Gilead.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu