Guvernul a aprobat proiectul de modernizare a Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, în valoare de aproape 60 milioane lei

Guvernul a aprobat proiectul de modernizare a Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, în valoare de aproape 60 milioane lei
decembrie 02 16:51 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași, în valoare de 59,4 milioane lei.

Astfel, hotărârea de guvern aprobată în ședința executivului de săptămâna trecută și publicată luni în Monitorul Oficial cuprinde indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ˮReparații capitale și modernizare clădire corp C2 – etajele 4,5,6 aflată în administrarea Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I.M. Georgescu Iașiˮ.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, fiind prezentat în 15 noiembrie de 360medical.ro.

Finanțarea investiției urmează să se realizeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, și din alte surse.

Proiectul de investiție presupune amenajarea și modernizarea Corpului spitalicesc C2, construit în anul 1991, cu amprenta de 744 mp și suprafața construită de 4.605 mp.

Investiția se va realiza în doi ani, cu alocări de 39 milioane lei în primul an și de 20,4 milioane lei în al doilea an.

Investiția este considerată necesară în condițiile în care, în urma unui incendiu izbucnit în 10 aprilie 2018, o parte din spațiile în care funcționează IBCV Iași (blocul operator, sterilizarea și terapia intensivă) a fost distrusă, ceea ce a dus la sistarea activităților chirurgicale.

“Scopul proiectului este de a readuce în stare de funcționare toate compartimentele institutului, de îmbunătățire a circuitelor funcționale, de dotare cu aparatură și echipamente medicale performante, pentru a oferi servicii de înaltă performanță care să reducă incidența infecțiilor, a mortalității și morbidității, concomitent cu creșterea siguranței actului medical”, menționa nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Institutul de Boli Cardiovasculare ˮProf. Dr. George I.M. Georgescu Iașiˮ este cel mai mare centru dedicat specialităților cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară din regiunea Moldovei. Aproximativ 3.200 de pacienți sunt tratați în acest centru în fiecare an.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu