Guvernul ar putea aproba săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iași; spitalele regionale din Cluj și Craiova așteaptă acordurile de mediu

Guvernul ar putea aproba săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional Iași; spitalele regionale din Cluj și Craiova așteaptă acordurile de mediu
mai 13 17:23 2019 Timp citire articol: 1 minut(e)

Guvernul ar putea aproba în ședința de săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional din Iași, în timp ce spitalele regionale din Cluj și Craiova sunt într-o fază mai puțin avansată, așteaptând acordurile de mediu, potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

“Stadiul în acest moment este următorul: mâine (marţi, n.r.), în şedinţa de Guvern, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional Iaşi, ceea ce înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles”, a afirmat Sorina Pintea, la Horezu, citată de Agerpres.

“Pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, urmând ca în două săptămâni să primim, în sfârşit, acel acord de mediu şi să putem intra cu indicatorii tehnico-economici în comisia ministerială. La Craiova, obţinerea acordului de mediu este programată în cursul lunii iulie. Deci, suntem pe ultima sută de metri”, a completat ministrul.

Potrivit ultimelor declarații ale ministrului Sănătății, spitalul Regional din Iaşi ar putea fi finalizat abia în 2024, în loc de 2023, termen avansat anterior.

În august 2018, ministrul susținea că cererea de finanţare pentru spitalul regional din Iași va fi depusă în cursul lunii septembrie 2018 la Bruxelles, urmând ca în octombrie să fie depusă și cererea pentru spitalul regional din Cluj. Termenele avansate atunci nu au fost respectate.

Ca urmare a întârzierii proiectului spitalelor regionale, Consiliul Județean Cluj a cerut să preia proiectul construirii spitalului regional din Cluj, însă ministrul Sănătății a respins solicitarea.

Spitalul Regional de Urgență din Iași va costa 2,38 miliarde lei (circa 500 milioane euro) și va fi realizat în patru ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu