Johnson & Johnson își schimbă logo-ul după mai bine de 130 de ani

Johnson & Johnson își schimbă logo-ul după mai bine de 130 de ani
septembrie 15 16:29 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Gigantul american din domeniul sănătății a anunțat joi că va înlocui binecunoscuta semnătură pe care o folosește din 1887 cu un aspect modern, care reflectă concentrarea sa sporită asupra produselor farmaceutice și a dispozitivelor medicale.

Noua înfățișare, care include o nuanță diferită de roșu, urmărește să recunoască transformarea J&J într-o „companie exclusiv de îngrijire a sănătății”, a declarat Vanessa Broadhurst, vicepreședinte executiv al companiei.

Sigla a fost „una dintre cele mai utilizate embleme de companie din lume de mult timp”, a declarat J&J într-o postare pe un site web din 2017, dar a început să-și arate vârsta într-o eră a mesajelor text și a emoticoanelor.

Mulți copii nu mai învață să scrie cu litere cursive la școală, a remarcat consultantul în marketing Laura Ries. Oamenii recunoașteau semnătura, dar nu o citeau neapărat, a precizat ea, referindu-se la logo-ul original.

Noul logo, a spus ea, este mai ușor de procesat.

„Pentru că este mai ușor, aproape că îți atrage chiar atenția asupra lui”, a spus Ries, care nu a fost implicată în schimbarea logo-ului.

Logo-ul original – bazat pe semnătura co-fondatorului James Wood Johnson – va mai putea fi văzut deocamdată pe produsele de consum, cum ar fi șamponul pentru copii de la Kenvue, o nouă companie desprinsă recent din J&J.

Un purtător de cuvânt al Kenvue a declarat că marca J&J de pe produse precum Band Aids va fi eliminată treptat.

Totodată, J&J, cu sediul în New Jersey, a mai declarat joi că va redenumi afacerea sa farmaceutică Janssen, Johnson & Johnson Innovative Medicine, iar segmentul său de dispozitive medicale și tehnologie se va numi Johnson & Johnson MedTech.

(Foto articol înfățișează noul Logo Johnson & Johnson, dezvăluit de companie joi, 14 septembrie 2023).

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu