Ministerul Sănătății a identificat “nereguli” la Spitalul Județean Botoșani, după decesul tinerei gravide

Ministerul Sănătății a identificat “nereguli” la Spitalul Județean Botoșani, după decesul tinerei gravide
august 22 09:52 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Ministerul Sănătății a reacționat, la peste trei zile de la decesul tinerei gravide la Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati” din Botoșani, indicând că un control al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din județ a identificat “nereguli” în activitatea unității sanitare. 

Controlul a fost demarat “în urma informațiilor apărute în presă” referitoare la decesul înregistrat în cursul dimineții de 18 august, la Secția Exterioară Obstetrică Ginecologie a spitalului.

Verificările au vizat respectarea normelor legale în ceea ce privește conformitatea actului medical.

“Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfășurată de către personalul din cadrul unității spitalicești, aflat în serviciu la data evenimentului”, susține Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

La nivelul ministerului a fost constituit un grup de lucru condus chiar de ministrul sănătății, din care fac parte reprezentanți ai Inspecției Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sănătății și secretarii de stat pentru asistența medicală și pentru sănătate publică.

“În urma analizei informațiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituțiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenței medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoșani și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănatate (ANMCS).  De asemenea, a fost sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani pentru a efectua cercetări în această cauză”, mai arată ministerul.

Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati” este în subordinea Consiliului Județean Botoșani, iar Ministerul Sănătății susține că a solicitat autorităților județene să ia urgent măsurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente și a asigura permanent asistența medicală a pacienților.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu