Ministrul Sănătății îl conduce pe ultimul drum pe prof. Mihai Ioana: Drum lin, dragă Mihai!

Ministrul Sănătății îl conduce pe ultimul drum pe prof. Mihai Ioana: Drum lin, dragă Mihai!
ianuarie 20 10:30 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, este la Craiova, unde îl conduce pe ultimul drum pe prof. univ. dr. Mihai Ioana, renumitul genetician, profesor la UMF Craiova medic șef al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj (CRGM). A plecat dimineață din București pentru a fi la slujba de înmormântare a prof. Mihai Ioana.

Prof. univ. dr. Mihai Ioana rămâne în ochii ministrului Sănătății, unul dintre cei mai importanți geneticieni ai României și ai Europei.

,,A iubit oamenii, le-a alinat suferința și întotdeauna și-a ajutat necondiționat colegii și prietenii! Îi mulțumesc lui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru medicina românească și pentru onoarea pe care ne-a făcut-o în calitate de sfătuitor! Drum lin, dragă Mihai! Te iubim și te respectăm!”, este mesajul de adio al ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, transmis către 360medical.ro.

,,Eu am privilegiul să am consilier unul dintre cei mai cunoscuți geneticieni din România, pe domnul profesor Mihai Ioana, și cu dânsul am pus la punct câteva elemente legate de dezvoltarea acestei specialități”, spunea în urmă cu două luni, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila referindu-se la genetică și numărul specialiștilor din țara noastră.

Prof. univ. dr. Mihai IOANA, care s-a stins din viață, pe 17 ianuarie 2023, fiind răpus de o boală nemiloasă, a fost formator de generații întregi de geneticieni.

,,Profesorul Mihai Ioana este omul care m-a învățat ca imposibilul devine posibil când viziunea devine misiune și există dăruire, credință și dragoste față de oameni și comunitate”, a declarat dr. Ioana Streața, medic genetician la CRGM Dolj, pentru 360medical.ro.

,,Mihai, un om cu gânduri nemărginite pentru infinitul de fapte cu care a construit lumea noastră genetică. Răbdător cu nesiguranța umanității noastre și încrezător în lumina oamenilor, a transformat viziunea în misiune, dăruindu-se vieții și tuturor celor prinși în privirea lui creatoare.

Ne regăsim, azi, pe drumul pe care l-ai deschis cu inepuizabila resursă de speranță și posibil, mulțumind pentru tot ceea ce vom fi, pentru că ai fost”, este mesajul întregului colectivului CRGM Dolj.

Slujba de înmormântare a prof. Mihai Ioana va avea loc astăzi, 20.01.2023, ora 11.00 la Biserica Madona Dudu, iar cei care vor să-și ia rămas bun o pot face în holul central al UMF Craiova, corp A, vineri orele 12:00.

Citește și Prof. dr. Mihai Ioana, geneticianul cu suflet de aur a pierdut lupta cu boala!

scrie un comentariu

1 Comentariu

  1. Centrul Robanescu
    ianuarie 30, 07:23 #1 Centrul Robanescu

    Adio, Domnule Profesor!
    Copilasii de la Spitalul Robanescu va multumesc pentru tot binele pe care li l-ati facut. Oricat de saraci ar fi fost, Dvs le-ati oferit posibilitatea unui diagnostic gratuit, speranta si un netarmurit ajutor!

    Răspunde acestui comentariu

Adaugă un comentariu