Ministrul Sănătății: Rezultatele probelor recoltate la maternitatea Giuleşti vor fi finalizate cel mai devreme joi

Ministrul Sănătății: Rezultatele probelor recoltate la maternitatea Giuleşti vor fi finalizate cel mai devreme joi
decembrie 10 14:00 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Rezultatele probelor recoltate la maternitatea Giuleşti vor fi finalizate cel mai devreme joi și abia atunci va putea fi analizată situaţia, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

“În prezent, spitalele îşi recoltează probele pentru autocontrol în prezenţa Direcţiei de Sănătate Publică, rezultatele se obţin după 72 de ore. După ce vom obţine aceste rezultate, DSP va lua decizia finală, adică dacă se continuă cu sistarea internărilor sau se dă drumul activităţii la maternitatea Giuleşti “, a afirmat Pintea, citată de Agerpres.

Potrivit ministrului, în prezent, sunt 34 de cazuri confirmate de copii cu stafilococ auriu.

“Sunt 34 de copii internaţi, un caz este colonizat şi trei cazuri sunt infirmate. Pacienţii se află la “Grigore Alexandrescu”, la “Gomoiu” şi la “Marie Curie”. (…) Cu siguranţă mă îngrijorează şi de aceea am şi luat decizia sistării internărilor în cazul maternităţii (Giuleşti, n.r.)”, a spus Pintea.

Potrivit ministrului, responsabilitatea pentru copiii infectați la maternitatea Giulești aparţine managerului instituţiei, directorului de îngrijiri și asistenţilor şefi de pe fiecare secţie.

Rezultatele preliminare, “care sunt foarte clare”, arată că nu ar fi probleme în alte maternităţi, a menționat ministrul.

Anterior, spitalul de copii “Grigore Alexandrescu” din Capitală a anunțat că a confirmat prezența stafilococului auriu la 31 de bebeluși născuți la maternitatea Giulești.

Începând din 30 noiembrie, maternitatea Giulești a oprit internările, după ce inițial le limitase pentru o perioadă de două săptămâni, în condițiile în care mai mulți bebeluși născuți la unitatea medicală au fost confirmați cu infecție cu stafilococ auriu, iar 11 angajați au fost depistați cu aceeași bacterie rezistentă la antibiotice.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu