Nou dispozitiv medical pentru controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum, diponibil și în România

Nou dispozitiv medical pentru controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum, diponibil și în România
iulie 24 17:15 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Hemoragia uterină postpartum este o complicație medicală responsabilă de un  mare număr de cazuri de mortalitate maternă și de histerectomii după naștere. Una dintre metodele folosit de medicii obstetricieni pentru prevenția, controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum este utilizarea de dispozitive medicale.

Un astfel de dispozitiv, CELOX PPH, este disponibil acum în România printr-un parteneriat între compania românească Estima Medical Group și cea britanică Medtrade, potrivit unui comunicat al celor 2 companii.

Produsul se bazează pe o tehnologie medicală cu granule de chitosan, folosită de peste 17 ani în serviciile de urgență și în teatrele de operațiuni pentru controlul hemoragiilor și pentru salvarea de vieți.

Dispozitivul a fost autorizat pe baza rezultatelor unor studii efectuate pe parcursul a peste 10 ani, în care a dovedit că este sigur și eficient.

Rezultatele au indicat o hemostază de 100% pentru sângerări de gradul 1 și 2 (până la 2500 ml) în toate nașterile și reducerea cu 78% a histerectomiilor față de standardul actual de îngrijire.

De asemenea, folosirea dispozitivului aduce beneficii în ceea ce privește salvarea de vieți, dar și reducerea costurilor asociate tratării hemoragiei uterine postpartum, sugerează studiile realizate. Produsul este ușor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifică.

Hemoragiile postpartum (HPP) reprezintă pierderi sangvine la naştere normală mai mari de 500 ml/24h, iar la naştere prin operație cezariană > 1.000 ml și constituie una din marile urgențe amenințătoare de viață, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Datele OMS arată că HPP afectează până la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adică aproximativ 14 milioane de femei pe an și peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP. Astfel, în fiecare an aproximativ 80.000 de femei își pierd viața după nașterea copilului din cauza HPP.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu