O rețea de peste 20 de farmacii din sudul țării, preluată de Evofarm

O rețea de peste 20 de farmacii din sudul țării, preluată de Evofarm
septembrie 18 16:50 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Grupul Evofarm, care deține peste 100 de farmacii prin compania Marcos Provit, urmează să preia încă 22 de farmacii din rețeaua Farmacia de la Țară, tranzacția primind undă verde de la Consiliul Concurenței. 

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a transmis luni instituția, într-un comunicat.

Evofarm are o rețea de peste 100 de unități farmaceutice, iar cele 22 de farmacii ce urmează a fi preluate de la Farmacia de La Țară sunt amplasate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

Evofarm a realizat mai multe achiziții în ultimii ani, prin Marcos Provit, între care rețeaua Polisano Pharma, cu 12 farmacii, în 2022, și Gifarm Tecuci.

Marcos Provit are sediul în Buzău, iar în 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 226,4 milioane lei și un profit net de 5,3 milioane lei, potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.

 

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu