Un medic sud-african care tratează pacienții testați pozitiv pentru varianta omicron a declarat că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 nu par să aibă complicații până acum.
Monitorizarea complicațiilor ar putea oferi un indicator timpuriu al faptului că actualele vaccinuri Covid-19 sunt eficiente în protejarea împotriva formelor grave la pacienții infectați cu noua variantă.
„Pacienții care au fost vaccinați până acum nu au nicio complicație”, a declarat Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, pentru CNN.
Pacienții au fost tratați acasă și nu au avut nevoie de spitalizare, a spus medicul. Cazurile au fost depistate în cea mai mare parte la persoanele mai tinere, așa că oficialii din domeniul sănătății nu sunt încă siguri dacă varianta Omicron va provoca simptome mai severe la adulții în vârstă.
„Am văzut oameni vaccinați, care nu erau foarte bolnavi. Acest lucru s-ar putea schimba în viitor. Sunt primele zile. Și poate asta este ceea ce ne face să avem speranță”, a mărturisit Angelique Coetzee, unul dintre primii medici din Africa de Sud care a observat că pacienții prezentau simptome diferite față de alte tulpini ale coronavirusului, cum ar fi oboseală, dureri de cap și dureri corporale.
Pacienții ei au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și ea a raportat cazurile autorităților de sănătate din Africa de Sud. Alți medici din Africa de Sud au mai spus că pacienții vaccinați care s-au infectat cu varianta omicron au doar simptome ușoare până la moderate, a raportat CNN. Dintre cei internați, aproximativ 90% sunt nevaccinați.
„Vedem pacienți mai tineri și vedem cazuri mai ușoare de omicron. Evident, încă adunăm informații cu privire la răspândirea acestui omicron în țară”, a declarat Mvuyisi Mzukwa, vicepreședintele Asociației Medicale din Africa de Sud.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că este prea devreme pentru a stabili dacă vaccinurile actuale sunt eficace împotriva variantei omicron a virusului SARS-CoV-2 sau dacă trebuie modificate pentru a proteja contra noii tulpini.
Varianta omicron, care are un număr mare de mutații, a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud și s-a răspândit acum în cel puțin 20 de țări. Oamenii de știință studiază dacă Omicron este mai contagios, provoacă boli mai severe și dacă funcționează vaccinurile împotriva acestei variante.
Oamenii de știință au pus la punct prima hartă cuprinzătoare a rețelei de conexiuni care alcătuiesc sistemul imunitar al organismului…
Un nou studiu a constatat că două virusuri foarte frecvente, întâlnite la majoritatea oamenilor, virusurile varicelei și herpetice, ar putea interacționa…
Un studiu de fază II a obținut rezultate care susțin combinația de tratament de imunoterapie cu chimioterapie neoadjuvantă la pacienții…
În contextul în care a fost bombardată din nou centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare centrală atomică din Europa, ministrul…
Hepatita Delta este considerată cea mai severă formă de hepatită virală, în condițiile în care evoluează rapid către boala hepatică…
Variola maimuței a fost declarată de către Organizația Mondială a Sănătății o „urgență de sănătate publică de interes internațional”, fiind…
Cinci producători care asigurau livrări de imunoglobulină către piața din România s-au înțeles între ei să notifice autoritățile române cu…
Într-un nou studiu, o echipă din California și Seattle, Statele Unite, prezintă un anticorp care poate crește aderența legăturilor dintre…
Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPM) cere Guvernului României să aloce o finanțare anuală de miliarde de lei…
O echipă de cercetători americani a identificat o țintă terapeutică pentru protejarea și regenerarea celulelor beta (celule β), celulele din…