Prima actualizare importantă a Canamed după corecția prețurilor

Prima actualizare importantă a Canamed după corecția prețurilor
august 30 09:34 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

De la 1 august 2023 a intrat în vigoare corecția a prețurilor din Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed). În urma corecției, Canamed include 6.260 de medicamente iar în cele mai multe cazuri, prețurile medicamentelor au crescut. Ministerul Sănătății decide actualizări ale Canamed, de obicei lunar, prima actualizare fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial. 

Astfel, ordinul 2.905/2023 al ministrului Sănătății prevede introducerea a 64 de medicamente în Canamed, modificarea a 25 de poziții și abrogarea a 47 poziții de la 1 septembrie 2023.

Printre cele 64 de noi medicamente se numără Giapreza 2,5 mg/ml (substanța activă angiotensină II, Paion Germania), inovativ, indicat pentru tratamentul hipotensiunii arteriale refractare – preț maxim 68.758,80 cu TVA, Skyrizi 600 mg (risankizumab, DAPP Abbvie Germania), inovativ, indicat pentru tratamentul pacienților cu psoriazis – preț maxim 21.204,12 lei, și Mozobil 20 mg/ml (plerixafor, DAPP Sanofi Olanda),  orfan, indicat pentru pacienții cu limfom sau mielom multiplu – preț maxim 20.314,55 lei.

Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene.

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de  asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu