PRIMER: Sunt semnale că ar putea apărea sincope în aprovizionarea cu materii prime pentru producția de medicamente după 15 martie din cauza problemelor din China și Italia

PRIMER: Sunt semnale că ar putea apărea sincope în aprovizionarea cu materii prime pentru producția de medicamente după 15 martie din cauza problemelor din China și Italia
martie 03 15:41 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a anunțat că există semnale că ar putea apărea sincope în aprovizionarea cu materii prime pentru producția de medicamente din țară după 15 martie, ca urmare a dificultăților generate de epidemiile de coronavirus din China și Italia.

“Fabricile de medicamente din România nu au înregistrat încă probleme de producție care să fie legate de criza bolii Covid-19, însă sunt semnale că pot apărea sincope după 15 martie, pentru că livrările de materii prime din China sunt încă restricționate și prioritizate, iar transporturile din Italia înregistrează întârzieri de până la două săptămâni”, a declarat directorul executiv al PRIMER, dr. Horia Damian, într-o informare transmisă 360medical.ro.

Informarea cu privire la livrările de materii prime (API) și de medicamente din China și Italia se bazează pe datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

“Fabricile din România reunite în PRIMER monitorizează zilnic situația livrărilor materiilor prime din China și Italia, pentru a colabora cu autoritățile competente din domeniu și a lua măsuri de prevenire a unor sincope de aprovizionare”, mai arată PRIMER.

Potrivit legislației, ANMDMR trebuie să monitorizeze impactul coronavirusului asupra aprovizionătii cu materii prime folosite în producția de medicamente și să susțină producătorii de medicamente din țară în situația în care ar fi afectați.

Recent, patronatul a precizat că  fabricile din țară au reușit să se aprovizioneze rapid de la toți furnizorii cu stocuri suficiente de materie primă, care să acopere necesarul de medicamente până în iunie-august 2020.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din România: AC Helcor, ANntibiotice Iași, B.Braun, Bio-EEL SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, TIS Pharmaceutical, VIM Spectrum și Zentiva.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu