Prof. dr. Simona Glasberg, endocrinolog Israel, despre tumori neuroendocrine în vreme de COVID-19: “Continuăm tratamentele fără întrerupere”

Prof. dr. Simona Glasberg, endocrinolog Israel, despre tumori neuroendocrine în vreme de COVID-19: “Continuăm tratamentele fără întrerupere”
septembrie 19 09:00 2020 Timp citire articol: 2 minut(e)

Pacienții cu tumori neuroendocrine în perioada pandemiei de COVID-19 trăiesc cu frica de-a nu lua coronavirusul din spitale, motiv pentru care amână prezentarea la medic, efectuarea investigațiilor și a tratamentelor necesare. Prof. univ.dr. Simona Glasberg, medic endocrinolog și directorul Departamentului de Tumori Endocrine de la faimosul spital universitar Hadassah, Israel, a precizat referindu-se la această perioadă a pandemiei de COVID-19 că pacienții cu tumori neuroendocrine au acces la toate terapiile din lume. Mai mult, deși în Israel s-a instalat starea de urgență pentru următoarele două săptămâni, întrucât numărul infecțiilor cu SARS-COV-2 depășește 5000 pe zi, tratamentele sunt continuate fără întrerupere în cazul pacienților cu tumori neuroendocrine.

,,În Israel numărul cazurilor este în creștere și acum de anul nou evreiesc, intrăm în lockdown pentru 2 săptămâni. În spitale asigurăm o parte din consultații pacienților, iar două treimi le oferim prin telemedicină. Bolnavii cu tumori neuroendocrine noi îi vedem în persoană, continuăm tratamentele fără întrerupere”, a declarat prof. univ. dr. Simona Glasberg, medic român stabilit în Israel, în cadrul unei întâlniri online.

Medicul endocrinolog a explicat că în spitalul în care își desfășoară activitatea sunt 4 secții COVID și toți medicii au grijă să respecte măsurile de prevenție și regulile de distanțare.

,,În spital avem foarte mare grijă de distanțare. E o situație grea. Nu știm când se va termina pandemia. Dar tratamentul pentru pacienți continuă, suportul continuă. Suntem împreună în această problemă”, a subliniat prof. dr. Simona Glasberg.

Medicul român a afirmat că în lupta cu tumorile neuroendocrine trebuie să fie o legătură adevărată între medic și pacient și e nevoie de răbdare. Prof. univ. dr. Simona Glasberg a anunțat că organizează împreună Michael Rosenberg, pacient cu tumori neuroendocrine din Israel și cu reprezentanții Midddle East Neuroendocrine Tumor Society un simpozion internațional dedicat pacienților cu tumori neuroendocrine WORLD NEN Lives 2020 Congress Program.

Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 septembrie 2020, accesul pacienților va fi gratuit, grație unui parteneriat între  MENETS Israel și APTN România. Românii cu tumori neuroendocrine vor avea ocazia să discute cu cei mai buni specialiști din SUA, Europa, China, Australia, Israel, dar și cu pacienți din toată lumea. Detalii găsiți aici. Nevoia de informații este foarte mare, mai ales într-o perioadă ca asta în care pacienții își pun tot felul de întrebari cu privire la boala lor și la infecția cu noul coronavirus.

,,Primele două luni  au foarte greu de suportat, de abia acum ne apropiem de spitale să ne luam tratamentele”, a declarat Virgil Goran, președintele APTNR, cel care a făcut posibil acest demers online pentru pacienții din România.

 

scrie un comentariu

1 Comentariu

Adaugă un comentariu