Roche primește autorizație de urgență în SUA pentru un test care arată dacă un pacient are Covid-19 sau gripă

Roche primește autorizație de urgență în SUA pentru un test care arată dacă un pacient are Covid-19 sau gripă
septembrie 04 10:56 2020 Timp citire articol: 1 minut(e)

Grupul farmaceutic elvețian Roche a anunțat vineri că a primit autorizație de urgență în Statele Unite pentru un test care arată dacă un pacient are Covid-19 sau gripă.

“Pe măsură ce ne apropiem de sezonul gripal, acest nou test este foarte important pentru că infecțiile cu SARS-CoV-2 și virusul gripal pot fi greu diferențiate doar pe baza simptomelor. Acum, cu un singur test, profesioniștii în domeniul sănătății pot obține diagnosticul potrivit și pot decide cel mai bun tratament pentru pacienți”, a declarat șeful diviziei de diagnostic din cadrul Roche, Thomas Schinecker, citat într-un comunicat al grupului.

Testul are denumirea comericală cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B Test și poate fi lucrat pe dispozitivele cobas 6800/8800 Systems ale Roche.

Testul cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B este unul de tip RT-PCR, adaptat pentru a diferenția între infecțiile cu SARS-CoV-2, virusul gripal A și virusul gripal B, în urma analizei probelor de exsudat nazal și nazofaringian prelevate de la persoane suspecte de infecții respiratorii.

Sistemul cobas 6800 poate furniza până la 384 de rezultate ale testelor într-un schimb de lucru de 8 ore, în timp ce sistemul cobas 8800 poate furniza 1.056 de rezultate în același interval.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu