România ar putea avea în curând teste care să depisteze coronavirusul din China

România ar putea avea în curând teste care să depisteze coronavirusul din China
ianuarie 21 15:21 2020 Timp citire articol: 2 minut(e)

România ar putea dispune în curând de teste care să depisteze coronavirusul din China, care a provocat deja șase decese, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), dr. Alexandru Rafila.

Cel mai probabil, testele vor fi disponibile mai întâi la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

„În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-va că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară nostra, și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a afirmat dr. Alexandru Rafila, pentru Mediafax.

Epidemia declanșată de noul coronavirus se extinde în tot mai multe orașe din China, inclusiv în capitala Beijing și în marea metropolă Shanghai.

Autoritățile chineze au anunțat că virusul se poate transmite de la om la om și că a fost înregistrat al șaselea deces din cauza sa.

Până acum, peste 300 de cazuri de infectare cu noul virus au fost confirmate în China, alte cazuri fiind înregistrate în Thailanda, Japonia, Taiwan și Coreea de Sud.

În același timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) organizează o reuniune de urgență, pentru a evalua dacă epidemia din China reprezintă o urgență internațională în materie de sănătate și ce măsuri trebuie luate pentru a limita impactul.

Situația s-ar putea agrava deoarece sute de milioane de chinezi urmează să călătorească la finalul acestei săptămâni în țară și în străinătate, pentru a sărbători noul an chinezesc.

Autoritățile din mai multe state, inclusiv din SUA, au introdus proceduri de scanare a călătorilor care vin din regiunea Wuhan, zona în care a apărut epidemia.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu