Categorii: Știri

România atinge pragul de 6 milioane de persoane vaccinate anti-Covid-19, dar are cea mai scăzută rată de imunizare din UE

Timp citire articol: 1 minut(e)

România a atins luni pragul de 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser împotriva Covid-19, cu câteva luni mai târziu față de ținta fixată de guvern, dar are cea mai scăzută rată de imunizare din Uniunea Europeană în al patrulea val al pandemiei, asociat cu răspândirea variantei delta a virusului SARS-CoV-2.

Atingerea pragului de 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin are loc la peste două luni și jumătate după atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate – atinsă la 1 august, cu două luni mai târziu față de ținta fixată de guvern.

În total, în România au fost administrate peste 11 milioane de doze de vaccin, potrivit Comitetului național de vaccinare împotriva Covid-19.

Raportat la populația țării, doar circa 31% din numărul total de locuitori au primit cel puțin o doză de vaccin în România, cu mult sub media UE, de 69% din populația totală.

De altfel, la nivelul blocului comunitar, România se situează pe ultimul loc în privința ratei de imunizare, chiar și în urma Bulgariei, care a ajuns la circa 37% din populație imunizată împotriva Covid-19.

Aceste cifre sunt valabile într-un moment în care România, spre deosebire de majoritatea statelor europene, a fost lovită din plin de al patrulea val epidemic, înregistrând niveluri-record de decese și de infectări. Mai grav, numărul mare de pacienți cu Covid-19, majoritatea nevaccinați, ce necesită spitalizare depășește de câteva săptămâni capacitatea sistemului sanitar românesc.

România a înregistrat 14 săptămâni la rând de creștere a numărului de cazuri noi de Covid-19, începând din săptămâna 12-18 iulie.

SM

Articole recente

Medicamentele hormonale ar putea crește riscul de tumori cerebrale, sugerează un studiu

Pacientele care iau anumite produse hormonale pe bază de progesteron ca mijloc de contracepție sau pentru afecțiuni ginecologice ar putea…

28 martie 2024 10:00

Cercetătorii au descoperit un factor surpriză care poate accelera îmbătrânirea creierului

Durerea cronică musculoscheletală (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectând peste 40% din populația lumii și având un…

28 martie 2024 8:50

Un dispozitiv pentru tratarea cancerului a încetinit progresia bolii către creier, într-un studiu clinic avansat

Metastazele cerebrale pot fi tumori secundare care se formează atunci când celulele canceroase se desprind de tumora primară și călătoresc…

27 martie 2024 18:00

Moderna obține o finanțare pentru a dezvolta un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager

Compania biofarmaceutică americană Moderna, specializată în dezvoltarea de tratamenteși vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesger (ARNm), a obținut o finanțare…

27 martie 2024 17:07

Britanicii, tot mai nemulțumiți de sistemul public de sănătate

Nivelul de satisfacție al populației din Marea Britanie față de Sistemul Național de Sănătate (NHS), finanțat de stat, a scăzut…

27 martie 2024 15:35

CNAS prelungește termenul de valabilitate a adeverinței înlocuitoare a cardului duplicat de sănătate

Asigurații din România care rămân fără cardul de asigurări sociale de sănătate primesc un card duplicat valabil până la expirarea…

27 martie 2024 14:49

Informații de la pacienți care s-au vindecat singuri de hepatita C ar putea duce la crearea unui vaccin

Prin studierea persoanelor care elimină spontan infecțiile cu hepatita C, o echipă de cercetători a identificat ținte viabile de vaccin…

27 martie 2024 13:26

Două decese şi peste o sută de spitalizări asociate cu suplimente alimentare în Japonia. Autoritățile nipone au deschis o anchetă

Două decese și peste 100 de spitalizări sunt legate de o alarmă de sănătate care se extinde în Japonia în…

27 martie 2024 12:37

Evenimentul Profit Health.forum “Radiografia cheltuielilor din sănătate”, ediția a XIII-a, organizat în data de 1 aprilie la București

Evenimentul Profit Health.forum "Radiografia cheltuielilor din sănătate", Ediția a XIII-a, va fi organizat în data de 1 aprilie 2024, la…

27 martie 2024 12:15

Noi mutații care modifică evoluția bolii Alzheimer și noi ținte terapeutice, identificate de cercetători

La nivel mondial, se estimează că cel puțin 55 de milioane de persoane suferă de boala Alzheimer sau de alte…

27 martie 2024 12:03