Ropharma și-a majorat vânzările cu 57% în primul semestru, la 277,1 milioane lei

Ropharma și-a majorat vânzările cu 57% în primul semestru, la 277,1 milioane lei
august 19 12:51 2019 Timp citire articol: 2 minut(e)

Producătorul și distribuitorul de medicamente Ropharma Brașov, controlat de antreprenorul Mihai Miron, și-a majorat vânzările cu 57% în primul semestru din acest an comparativ cu aceeași perioadă din 2018, până la 277,1 milioane lei (58,3 milioane euro), și a obținut un profit net de 1,56 milioane lei, în scădere cu 44%, arată raportul financiar al companiei, transmis Bursei de Valori București (BVB).

În prima jumătate a anului trecut, Ropharma a înregistrat vânzări de 176,5 milioane lei și un profit net de 2,78 milioane lei.

Principalul factor de creștere a veniturilor a fost programul cost-volum-rezultat.

“În semestrul I din 2019, societatea a înregistrat venituri în cadrul Programului national Cost-VolumRezultat (CVR) în valoare de 94 milioane lei, urmând astfel tendința de creștere a pieței farmaceutice”, arată raportul.

Veniturile pe segmentul CVR au crescut de 34 de ori față de aceeași perioadă a anului trecut, când compania a înregistrat venituri în valoare de doar 2,68 milioane lei.

“Vânzarea de produse în cadrul acestui program de sănătate presupune ca facturarea produselor către Casele Județene de Sănătate să fie realizată în momentul în care pacienții au urmat întregul tratament, iar rezultatul medical este pozitiv. În cazul în care rezultatul medical este negativ, riscul nedecontării produselor de către Casele Județene de Sănătate este asumat de către producător”, arată compania.

Ropharma produce medicamente și suplimente alimentare prin subsidiarele Aesculap Prod Târgu Mureș și Eurofarmaco Chișinău, dar și lapte praf.

Compania distribuie medicamente și alte produse prin lanțul de farmacii Ropharma, al patrulea ca mărime din România, cu circa 140 de unități. Antreprenorul Mihai Miron deține și spitalul Sfântul Constantin din Brașov.

Compania Ropharma, listată la Bursa de Valori București, are o valoare de piață de 178,9 milioane lei (38 milioane euro), calculată la ultimul preț de închidere a ședinței busiere.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu