Sanitas: Brancardierii din spitalele publice vor primi sporurile corespunzătoare secției unde sunt încadrați

Sanitas: Brancardierii din spitalele publice vor primi sporurile corespunzătoare secției unde sunt încadrați
iunie 11 12:54 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Brancardierii din spitalele publice vor primi sporurile corespunzătoare secției unde sunt încadrați, în urma intrării în vigoare a ordinului care permite managerilor de spitale să repartizeze brancadierii pe secții în funcție de necesități, potrivit federației sindicale Sanitas. 

Ordinul, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

“La solicitarea comitetului director al instituției sanitare, normarea personalului se face pe unitate și se repartizează pe secții / compartimente, în funcție de necesități. În felul acesta, și brancardierii vor primi sporurile corespunzătoare secției unde sunt încadrați”, a precizat marți federația sindicală.

Noul ordin a modificat o prevedere din Ordinul ministrului sănătății nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţa medicală spitalicească.

Conform prevederilor anterioare, brancardierii se normau pe unitate, la 40-60 de paturi/tură, iar utilizarea se realiza “în raport de necesități”.

În noul ordin, brancardierii “se normează pe unitate şi se repartizează, în funcţie de necesităţi, pe secţiile/compartimentele cu paturi, de către comitetul director”.

Modificarea a fost argumentată de inițiatorii ordinului prin faptul că, în multe spitale, “există locuri de muncă, în special secţii şi compartimente cu paturi în profil chirurgical, dar nu numai, care reclamă necesitatea existenţei unui număr de brancardieri dedicaţi respectivului loc de muncă”.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu