Sanofi oprește cercetarea în domeniul medicamentelor pentru diabet, pentru a se concentra pe alte sectoare

Sanofi oprește cercetarea în domeniul medicamentelor pentru diabet, pentru a se concentra pe alte sectoare Sanofi
decembrie 12 13:09 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunțat că oprește investițiile pentru cercetare în domeniul medicamentelor pentru diabet și boli cardiovasculare, cu scopul de a se concentra pe sectoare cu potențial mai mare de creștere și de generare de profit.

Linia de medicamente pentru diabet a dcezamăgit investitorii în ultimii ani, iar decizia a venit după numirea unui nou director general, Paul Hudson, care a lucrat anterior la grupul elvețian Novartis.

În cadrul unui plan de revitalizare a companiei, noul director a anunțat mai multe măsuri de reducere a costurilor, din care face parte și oprirea finanțărilor pentru cercetare în domeniul diabetului.

Planul prevede realizarea de economii totale, prin reduceri de costuri, de circa 2 miliarde de euro până în 2022.

Sanofi a fost un jucător important pe piața insulinei pentru aproape două decenii, însă expirarea patentelor a dus la o scădere accentuată a vânzărilor.

“Admitem faptul că devine tot mai dificil să obții inovații importante și că trebuie să fim eficienți, mutând resursele în sectoare cu mai multe oportunități, oricât de dificilă ar fi această decizie”, a afirmat Paul Hudson, citat de Reuters.

Compania se va concentra pe alte domenii, mai ales pe cel al medicamentelor pentru cancer, mult mai promițătoare.

De asemenea, compania mizează pe noul medicament Dupixent, pentru tratamentul dermatitei – dar pentru care a fost aprobată recent extinderea indicației terapeutice -, dezvoltat în parteneriat cu firma americană Regeneron Pharmaceuticals.

De altfel, Sanofi a anunțat săptămâna aceasta un acord prin care urmează să cumpere compania americană de biotehnologie Synthorx pentru circa 2,5 miliarde de dolari.

Sanofi are în prezent cinci divizii globale de afaceri, însă urmează să reorganizeze activitatea în jurul a trei mari piloni: îngrijire de specialitate (care va include produsele oncologice și pentru boli rare), vaccinuri și alte medicamente.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu