Șapte medici aleargă la Semimaratonul București pentru copiii care au nevoie de tratament medical imediat

Șapte medici aleargă la Semimaratonul București pentru copiii care au nevoie de tratament medical imediat
septembrie 04 09:00 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 4 minut(e)

La cea de-a 10-a ediție a Semimaratonului București, care se desfășoară începând de astăzi timp de două zile în Capitală, au ales să participe șapte medici alături de susținătorii Organizației Salvați Copiii România pentru copiii care au nevoie de tratament medical de elită. La acest eveniment sportiv mulți participanți aleargă pentru diferite cauze sociale, umanitare sau ecologice. Medicii neonatologi vor să strângă 40.000 de euro, necesari dotării cu aparatură medicală vitală a maternității Spitalului Universitar de Urgență București și a Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB are nevoie de  un ventilator performant, care să susțină funcțiile respiratorii ale copilului, reducând complicațiile și implicit durata de spitalizare a nou-născutului.

„Primul ventilator neonatal performant din maternitatea SUUB a fost donat de Organizația Salvați Copiii – foarte mulți oameni au alergat la Maraton pentru a strânge banii necesari achiziției acestui ”colac de salvare”. Și a fost pentru noi o bucurie extremă să vedem că îi ”înțelegem” mai bine pe pacienții noștri, funcțiile acestui aparat permițând o evaluare mai precisă a nevoilor de intervenție. Nevoile sunt mari și ne-ar ajuta tare mult să finalizăm această cursă împreună și în anul 2021”, a declarat Adriana Dan, șeful secției de neonatologie SUUB.

,,Anul acesta voi face parte din nou din echipa Salvati Copiii România la Semi-Maratonul Bucureștiului 2021, alături de colegele mele, Laura și Mădălina-Ruxandra, unde vom alerga la proba de ștafetă. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru dotarea Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București și Secției de ORL din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu cu aparatură medicală performantă. Copiii noștri merită mai mult! Contribuie și tu la reducerea mortalității infantile din România”, a scris pe pagina sa de facebook dr. Raluca Arina Buldan, unul dintre medicii neonatologi care aleargă la Semimaratonului Bucureștiului, Bucharest Running Club.

Dr. Raluca Arina Buldan este medic la maternitatea Polizu, la fel și dr. Mădălina-Ruxandra Heroiu. La start se aliniează și  Laura Ghiculescu, Iuliana Ercuta, Diana Munteanu, Ruxandra Pop, dar și Ioana Soare asistent medical.

,,Suntem medici neonatologi și știm cât de important este echipamentul medical performant pentru orice secție de neonatologie. Din nefericire, România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile, o cauză principală fiind nașterile premature”, au spus și ceilalți alergători, medici care luptă ca toți copiii care au nevoie de tratament medical imediat să beneficieze de acesta

Spitalul „Grigore Alexandrescu”, una dintre unitățile medicale pe care Salvați Copiii le-a susținut și dotat prioritar, fiind cel mai mare spital de pediatrie din țară, are nevoie de instrumente medicale de ultimă generație, pentru Secția ORL, pentru intervenții complexe. Aparatura medicală este necesară pentru vizualizarea patologiei endonazale și sinusale, pentru intervențiile complexe endoscopice, precum sinuzite complicate cu abcese de orbită, cu meningită, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

Salvați Copiii a dotat secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante și două ambulanțe, în valoare totală de 540.000 euro. De asemenea, organizația a dotat secția de neonatologie a Spitalului Universitar București cu echipamente în valoare de 209.685 Euro. Maternitatea SUUB are 10 locuri de terapie intensivă și alte 10 locuri de prematuri, pentru îngrijirea nou-născuților cu vârste de gestație foarte mici sau cu afecțiuni grave, ce necesită suport cardiorespirator, mulți dinte aceștia fiind transferați de la alte maternități din țară.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi.

,,Secțiile de neonatologie și pediatrie au nevoie în permanență de echipamente noi, de multe ori cele vechi sunt uzate sau apar tehnologii noi, care pot oferi medicului posibilitatea de a interveni mai rapid și mult mai precis. Vom accelera programul de echipare a secțiilor de pediatrie și de terapie intensivă neonatală, pentru că subfinanțarea cronică, problemele sistemice s-au acutizat în această perioadă. În egală măsură, solidaritatea socială este un capital care poate pune în mișcare un sistem întreg”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu