Siemens Healthineers lansează prima sa platformă de 1.5 T pentru imagistică prin rezonanţă magnetică cu circuit închis de heliu

Siemens Healthineers lansează prima sa platformă de 1.5 T pentru imagistică prin rezonanţă magnetică cu circuit închis de heliu

Compania de tehnologie medicală Siemens Healthineers a prezentat Magnetom Flow, prima sa platformă 1,5 T pentru imagistică prin rezonanţă magnetică, cu circuit de heliu închis şi fără conductă de evacuare.

Potrivit companiei, datorită tehnologiei Dry Cool, cantitatea de heliu lichid necesară pentru răcire a fost redusă de la 1.500 litri la 0,7 litri, ceea ce a permis reducerea costurilor şi economisirea resurselor.

Până la această inovaţie, conducta de evacuare era necesară pentru a permite ca heliul răcit să iasă în siguranţă din clădire direct în atmosferă, în cazul unei opriri de urgenţă.

Noul sistem, cu o dimensiune a borului de 60 cm, acoperă întreaga gamă de aplicaţii pentru RM (rezonanţă magnetică). Utilizarea extinsă a reconstrucţiei imaginii bazată pe inteligenţă artificială reduce timpii de măsurare şi îmbunătăţeşte calitatea imaginii.

Gradul înalt de automatizare al Magnetom Flow simplifică fluxul de lucru complex al procedurilor RM, asigurând o înaltă calitate independent de experienţa utilizatorului şi crescând eficienţa.

Magnetom Flow este a doua platformă RM complet lipsită de heliu de la Siemens Healthineers care utilizează tehnologia Dry Cool.

Compania şi-a stabilit obiectivul de a aduce o contribuţie importantă la creşterea sustenabilităţii în sectorul sănătăţii în următorii ani, cu ajutorul acestei tehnologii, dar şi al altora.

„Populaţia lumii este în creştere şi, odată cu ea, şi nevoia de examene IRM. Însă creşterea simultană a presiunii costurilor şi lipsa de personal fac dificilă operarea echipamentelor IRM în mod economic”, a declarat Andreas Schneck, directorul departamentului Rezonanţă Magnetică la Siemens Healthineers, citat într-un comunicat al companiei.

„Platforma Magnetom Flow oferă un răspuns la provocările cu care se confruntă sistemele de sănătate. Creşte productivitatea în practicile clinice de rutină datorită gradului său ridicat de automatizare şi contribuie decisiv la sustenabilitate cu ajutorul tehnologiei Dry Cool”, a completat managerul.

Pe lângă faptul că utilizează semnificativ mai puţine resurse naturale, cum ar fi heliul, Magnetom Flow reduce considerabil consumul de energie. Cu modul de operare îmbunătăţit Eco Gradient, sistemul opreşte automat componentele cu consum mare de energie atunci când acestea nu sunt necesare.

De asemenea, ca urmare a introducerii modului de operare Eco Power în combinaţie cu tehnologia fără heliu, se pot economisi încă 30% din capacitatea de răcire peste noapte.

În comparaţie cu multe alte scanere 1,5T, Magnetom Flow reduce cerinţele şi costurile de instalare datorită dimensiunii sale compacte, cu o înălţime sub doi metri, o amprentă la sol de 24 de metri pătraţi şi fără conductă de evacuare.

Sistemele convenţionale sunt mari şi grele, astfel că, de multe ori, instalarea lor în clădiri este posibilă numai cu modificări structurale considerabile şi costisitoare.

În practica clinică, Magnetom Flow poate reduce semnificativ timpul alocat pacienţilor şi poate îmbunătăţi experienţa acestora prin designul său intuitiv cu nivel înalt de automatizare, potrivit companiei.

Întreaga operaţiune poate fi acum efectuată lângă pacient - de la înregistrare la poziţionare şi până la începerea examinării, permiţând economii de timp şi un confort sporit pentru pacienţi. În plus, bobinele se adaptează flexibil la corp, precum o pătură, şi dispun de senzori noi pentru a permite detectarea automată a poziţiei în sala de examinare.

„Operarea sistemelor IRM poate fi o provocare chiar şi pentru personalul experimentat. Magnetom Flow simplifică întregul flux de lucru pentru echipa noastră şi permite operarea eficientă cu un timp de instruire scurt”, a declarat Dr. Markus Kopp, medic specialist radiolog la Uniklinikum Erlangen, Germania.

Pentru a menţine timpul de examinare scurt şi pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii, sistemul este echipat cu o funcţie de reconstrucţie extinsă a imaginii susţinută de AI. Aceasta este disponibilă pentru un număr mai mare de examinări cu Magnetom Flow decât până acum.

În plus, timpul de măsurare poate fi redus cu până la 50%, în timp ce calitatea imaginii este dublată. În combinaţie cu fluxurile de lucru simplificate, randamentul total de examinări ale pacienţilor poate fi crescut semnificativ, mai arată compania.

Siemens Healthineers  este o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale, cu sediul în Erlangen, Germania. Compania are aproximativ 71.000 de angajaţi în întreaga lume şi a înregistrat venituri de 21,7 miliarde euro în exerciţiul fiscal 2023, care s-a încheiat la 30 septembrie anul trecut.

viewscnt