Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, cu o suprafaţă totală de 30.000 de mp şi o capacitate de 413 paturi, pune la dispoziţia pacienţilor cu urgenţe medico-chirurgicale Compartimentul de Primiri Urgenţe, un CPU complet, cu 21 de linii de gardă, dotat cu echipamente medicale de înaltă performanţă pentru diagnostic şi tratament în urgenţă, şi o echipă medicală înalt calificată, cu numeroase stagii de pregătire în medicina de urgenţă şi cu o experienţă bogată. SANADOR dispune şi de flotă proprie de ambulanţe, echipate la cele mai înalte standarde, cu personal competent în urgenţe prespitaliceşti, disponibilă nonstop prin apel la 021 9699.
Compartimentul de Primiri Urgenţe are recepţii separate pentru adulţi, respectiv copii, şi spaţii speciale dedicate pentru managementul urgenţelor major, respectiv pentru urgenţele minore.
21 de linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe
În Spitalul Clinic SANADOR funcţionează 21 de linii de gardă: Anestezie şi terapie intensivă (ATI), Cardiologie, Chirurgie generală, Computer tomograf (CT), Ecografie, Ginecologie, Laborator, Medicină de urgenţă, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică, Oncologie medicală, Pediatrie, Radiologie, Rezonanţă magnetică (RMN), Terapie intensivă cardiovasculară (ATI CCV), Terapie intensivă nou-născuţi, Cardiologie intervenţională (on call), Neurochirurgie (on call), Ortopedie şi traumatologie (on call).
Echipamente de top pentru investigaţii medicale complete
Compartimentul de Primiri Urgenţe dispune de un portofoliu complet de echipamente de înaltă performanţă, esenţial pentru stabilirea rapidă a diagnosticului şi a conduitei terapeutice în cazurile evaluate.
Linie completă pentru investigaţii imagistice
Laboratorul de radiologie digitală este dotat cu un echipament de ultimă generaţie în radiologie digitală, Siemens Luminos dRF Max, ce permite obţinerea unor imagini de o calitate ireproşabilă, cu informaţii precise asupra structurilor lezate.
Tromboliză pentru accidentul vascular cerebral ischemic acut
Spitalul Clinic SANADOR este singura unitate privată din Bucureşti care tratează accidente vasculare cerebrale ischemice acute prin tromboliză intravenoasă. Procedura presupune administrarea unei perfuzii cu o substanţă care dizolvă cheagul de sânge ce a blocat un vas care alimentează cu creierul. Tratamentul se face după confirmare imagistică, în baza unui protocol foarte precis, şi este necesară intervenţia unei echipe multidisciplinare.
Tromboliza intravenoasă este eficientă pentru tratarea accidentului vascular ischemic în primele 4,5 ore de la debutul simptomelor, în absenţa contraindicaţiilor. Prin aceasta se poate obţine o evoluţie mai rapidă spre ameliorare a paraliziei, tulburărilor de vorbire sau a altor semne şi cresc şansele pacientului de a evolua fară sechele. Administrarea acestui medicament reprezintă tratamentul de elecţie la momentul actual, pe plan mondial.
România are cea mai mare mortalitate prin accidente vasculare cerebrale din Europa. La nivel naţional, patologia neurovasculară constituie a doua cauză de deces, după cea cardiovasculară. Intervenţia rapidă în cazul unui AVC creşte şansele de supravieţuire şi reduce riscul de dizabilitate. Semne de alarmă pentru un eventual AVC pot fi: pareze şi paralizii, dificultăţi de vorbire şi înţelegere, tulburări de mers, pierderea echilibrului şi a coordonării, amorţeli, tulburări de sensibilitate la nivelul feţei şi al membrelor, tulburări de vedere.