Studiu: Reinfectarea cu coronavirusul SARS-CoV-2, foarte puțin probabilă cel puțin șase luni după vindecare

Studiu: Reinfectarea cu coronavirusul SARS-CoV-2, foarte puțin probabilă cel puțin șase luni după vindecare
noiembrie 20 17:09 2020 Timp citire articol: 2 minut(e)

Reinfectarea unei persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2 este foarte puțin probabilă cel puțin în primele șase luni după prima infecție, arată un nou studiu realizat în Marea Britanie în rândul salariaților din sănătate din prima linie în lupta împotriva Covid-19. 

Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, oferă motive de optimism mai ales pentru cele 40 de milioane de persoane testate pozitiv cu Covid-19 de la debutul pandemiei și până acum și care s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus.

“Sunt vești foarte bune, pentru că putem fi încrezători că, cel puțin pe termen scurt, cei mai mulți oameni care au avut Covid-19 nu se vor îmbolnăvi din nou”, a afirmat David Eyre, profesor la Departamentul pentru Sănătatea Populației din cadrul Universității Oxford și coautor al studiului, citat de Reuters.

Totuși, pe plan mondial au existat mai multe cazuri confirmate de reinfectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, însă studiul arată că acestea sunt cazuri extrem de rare.

“Infectarea cu SARS-CoV-2 oferă protecție împotriva reinfectării pentru cei mai mulți oameni pentru cel puțin 6 luni. Nu am descoperit niciun caz de infecție simptomatică la niciunul dintre participanții care au avut rezultat pozitiv la testul de anticorpi specifici Covid-19”, a precizat prof. Eyre.

Studiul a fost realizat în cadrul unui program mai amplu de testare a personalului sanitar și a acoperit o perioadă de 30 de săptămâni, între aprilie și noiembrie 2020. Studiul nu a fost încă evaluat de experți, fiind publicat pe platforma MedRxiv.

În perioada în care s-a derulat studiul, 89 dintre cele 11.052 de persoane care au avut rezultat negativ la testul de anticorpi specifici Covid-19 s-au infectat cu noul coronavirus, în timp ce niciunul dintre cei 1.246 de angajați care au avut rezultat pozitiv la testul serologic (semn că au trecut prin boală) nu a dezvoltat o formă simptomatică de Covid-19 și doar 3 au avut un nou rezultat pozitiv, dar o formă asimptomatică a bolii.

Persoanele incluse în studiu vor fi evaluate și în lunile următoare pentru ca cercetătorii să obțină date cât mai complete privind durata imunității generate de infecția cu noul coronavirus.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu