SUA încep testarea pe oameni a unui vaccin antigripal universal

SUA încep testarea pe oameni a unui vaccin antigripal universal
septembrie 16 13:00 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Institutul Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunțat vineri că a început un studiu în fază inițială pentru un vaccin experimental care vizează șase tulpini de virus gripal.

Candidatul de vaccin, FluMos-v2, a fost conceput pentru a oferi protecție împotriva a patru tulpini ale virusului gripal A și a două tulpini ale virusului gripal B, a precizat agenția americană de sănătate.

„Un vaccin antigripal universal ideal ar putea fi administrat mai rar de o dată pe an și ar putea oferi protecție împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal”, a declarat Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a NIH.

Studiul ar trebui să înroleze 24 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, care vor primi două injecții intramusculare de FluMos-v2 la un interval de 16 săptămâni, a precizat NIH.

FluMos-v2 a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Producătorul de vaccinuri împotriva Covid, Moderna a declarat miercuri că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A și B ale virusului gripal, în comparație cu vaccinurile antigripale tradiționale, în cadrul unui studiu în fază avansată, informează Reuters.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu