SUA și Canada au început vaccinarea împotriva Covid-19

SUA și Canada au început vaccinarea împotriva Covid-19
decembrie 14 17:35 2020 Timp citire articol: 1 minut(e)

Statele Unite și Canada au început luni vaccinarea împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, primul autorizat în statele occidentale. 

Vaccinarea demarează după ce vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost autorizat vineri pentru utilizare de urgență în SUA și Canada.

Prima  persoană vaccinată în SUA este asistenta medicală Sandra Lindsay de la unitatea de terapie intensivă a Long Island Jewish Medical Center din New York.

În Canada, statele Quebec și Ontario au început vaccinarea după ce primele 30.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech au ajuns în țară în cursul weekend-ului.

Primele persoane vaccinate sunt angajații din sectorul sanitar și persoanele din azilele de bătrâni. Autoritățile din SUA estimează că 100 de milioane de locuitori vor fi imunizați până la finalul primului trimestru din 2021.

Săptămâna aceasta ar putea fi autorizat în SUA al doilea vaccin pentru Covid-19 – cel dezvoltat de compania americană Moderna.

Vaccinarea din SUA și Canada demarează la șase zile după ce Marea Britanie a început vaccinarea populației împotriva Covid-19, autoritatea britanică de reglementare în domeniul medicamentelor (MHRA) fiind prima instituție din lume care a autorizat de urgență vaccinul Pfizer/BioNTech.

Decizia privind autorizarea în Uniunea Europeană va fi luată până cel târziu în 29 decembrie.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu