Telemedicina, solicitată în continuare de pacienți

Telemedicina, solicitată în continuare de pacienți
aprilie 03 13:00 2022
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Pandemia de COVID-19 a provocat o migrare masivă a pacienților către telemedicină, începând din 2020. Aproape trei sferturi, (73%) dintre pacienți au spus că intenționează să utilizeze telemedicina pentru o parte sau pentru toate îngrijirile lor medicale și post-pandemie, potrivit unui nou studiu.

În Raportul privind starea telemedicinei din 2021, Doximity a chestionat 2.000 de adulți din SUA, 1.000 care au declarat că au boli cronice și 1.000 care nu au avut. În 2020, 58% dintre respondenți au raportat dorința de a folosi telemedicina mai des sau în același ritm și după pandemia de COVID-19.

De data aceasta, pacienții au fost întrebați despre percepția și acceptarea lor față de telemedicină, iar rezultatele au fost comparate cu un sondaj similar realizat în 2020. Cercetătorii au descoperit că procentul de pacienți care au participat la o vizită medicală prin telemedicină în ultimul an a crescut de la 42% în 2020 la 67% în 2021.

Pacienții cu boli cronice au folosit telemedicina mai devreme în pandemie, în timp ce persoanele care nu aveau boli cronice au fost mai înclinate să utilizeze telemedicina în al doilea an de pandemie, potrivit raportului.

Procentul pacienților care au raportat că telemedicina oferă aceeași calitate sau mai bună a îngrijirii medicale în comparație cu vizitele medicilor la pacienți internați a crescut de la 40% în 2020 la 55% în 2021.

Printre pacienții fără boli cronice, acest număr a crescut de la 28% în 2020 la 47% în 2021. Cu toate acestea, la pacienții cu boli cronice, procentul a urcat de la 53% în 2020 la 63% în anul următor.

La întrebarea despre preferința lor pentru efectuarea vizitelor medicale, mai mult de 59% dintre pacienți au ales dispozitive mobile și doar 38% au spus că folosesc computere.

19% dintre pacienții cu venituri ale gospodăriei mai mici de 25.000 USD s-au bazat pe smartphone-urile lor pentru acces la internet de acasă.

„Având în vedere că pacienții din medii cu venituri mai mici și pacienții din grupurile marginalizate istoric sunt mai dependenți de smartphone-uri pentru accesul la telemedicină la domiciliu, sistemele de asistență medicală pot promova echitatea în domeniul sănătății prin investiții în soluții mobile care se optimizează pentru viteze ale internetului potențial mai lente și variabile”, au declarat autorii raportului, potrivit siteului healthexec.com.

Interesant este că mai mult de 67% dintre medicii chestionați au considerat că accesul la telemedicină a ajutat la construirea sau menținerea încrederii cu pacienții lor din comunitățile marginalizate istoric.

 

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu