Terapia Cluj aduce miercuri în România peste 1 milion de tablete de favipiravir

Terapia Cluj aduce miercuri în România peste 1 milion de tablete de favipiravir
ianuarie 19 16:54 2021 Timp citire articol: 1 minut(e)

Un nou lot de 1,125 de milioane de tablete de favipiravir va ajunge în România în 20 ianuarie, a anunțat marți compania Terapia Cluj, controlată de grupul farmaceutic indian Sun Pharma. 

Este un nou lot important din acest medicament care ajunge în România, după ce, începând din octombrie, 770.000 de tablete de favipiravir au intrat în țară, în mai multe tranșe.

“Dozele anterioare au fost distribuite unităților spitalicești pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți cu forme ușoare și medii de Covid-19. În plus, în prezent Terapia poartă discuții cu autoritățile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienții diagnosticați cu forme ușoare sau moderate de Covid-19 care sunt tratați în centrele ambulatorii, precum și în cabinetele medicilor de familie”, a precizat compania farmaceutică, într-un comunicat remis 360medical.ro.

Medicamentul favipiravir, produs de grupul Sun Pharma, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital, cât și în ambulatoriu, datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de familie.

Favipiravir este un medicament eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este de maximum 200 de lei de pacient.

Medicamentul favipiravir a fost introdus în august în protocolul de tratament pentru Covid-19 din România. În iunie, Japonia a donat României 12.200 de tablete de favipiravir pentru a fi folosite în tratamentul pacienților cu Covid-19, în cadrul unui studiu clinic internațional.

  Citește mai multe despre:
  Categorii: