Un nou lot de 440.000 de tablete de favipiravir ajunge în România în această săptămână

Un nou lot de 440.000 de tablete de favipiravir ajunge în România în această săptămână
noiembrie 23 12:16 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Un nou lot de 440.000 de tablete de favipiravir va ajunge în România începând din 28 noiembrie, a anunțat luni compania Terapia Cluj, controlată de grupul farmaceutic indian Sun Pharma. 

Este al doilea lot important din acest medicament care ajunge în România, după ce, în octombrie, 770.000 de tablete de favipiravir va intra în depozitele Unifarm, în mai multe tranșe.

De asemenea, alte 110.000 de tablete urmează să ajungă în țară până la 15 decembrie 2020, pentru a acoperi nevoia urgentă a unui tratament adecvat pentru pacienții români diagnosticați cu Covid-19.

“Începând cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, în funcție de necesarul pe care comisia de specialitate a Ministerului Sănătății îl va solicita. În paralel, Terapia mai analizează și posibilitatea fabricării acestui preparat în țară în colaborare cu o altă companie românească, pentru a asigura astfel o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la tratament”, a precizat compania farmaceutică,ntr-un comunicat remis 360medical.ro.

Medicamentul favipiravir, produs de grupul Sun Pharma, are dublă indicație: în gripa sezonieră și în infecția cu SARS-CoV-2 și poate fi administrat atât în spital, cât și în ambulatoriu, datorită formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de familie.

Favipiravir este un medicament eliberat doar pe bază de prescripție medicală, iar costul tratamentului este de maximum 200 de lei de pacient.

“Această desfășurare de forțe pentru aducerea în țară a acestui medicament demonstrează dorința noastră de a susține în continuare sistemul de sănătate din România în tratarea cazurilor confirmate de COVID-19.” a declarat directorul general al Terapia, dr. Dragoș Damian.

Medicamentul favipiravir a fost introdus în august în protocolul de tratament pentru Covid-19 din România. În iunie, Japonia a donat României 12.200 de tablete de favipiravir pentru a fi folosite în tratamentul pacienților cu Covid-19, în cadrul unui studiu clinic internațional.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu