Un ordin al DSU permite managerilor de spitale să suspende concediile personalului timp de 30 de zile

Un ordin al DSU permite managerilor de spitale să suspende concediile personalului timp de 30 de zile
octombrie 11 19:26 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Managerii de spitale pot să suspende concediile de odihnă ale personalului timp de 30 de zile, prevede un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, ordinul permite întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.

Măsura a fost dispusă în vederea gestionării eficiente a situaţiei pandemice dificile de la nivel naţional.

“Managerii unităţilor sanitare, în funcţie de nevoile operaţionale, dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile”, prevede ordinul.

Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora.

În plus, medicii rezidenţi de anul V în specialitatea medicină de urgenţă care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie 2021 vor susţine aceste probe în decembrie 2021.

O altă prevedere vizează cursurile pentru atestatul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească, care sunt suspendate și vor fi reluate în decembrie 2021, . Până atunci, medicii înscrişi se reîntorc în unităţile de bază.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu