Unifarm estimează venituri de 105,9 milioane lei în 2019 și un profit net de aproape 1 milion lei

Proiectul de buget din acest an al Unifarm prevede venituri totale de 105,9 milioane lei (22,3 milioane euro) și un profit net de circa 985.000 lei, arată un proiect de ordin consultat de 360medical.ro.

Unifarm este o compania aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății, care se ocupă cu asigurarea cu medicamente, aparatură, seruri, vaccinuri şi cu alte produse din producţia internă şi din import a unităţilor sanitare publice din sistemul naţional de sănătate.

Astfel, proiectul de buget arată venituri totale de 105,9 milioane lei, cheltuieli totale de 104,7 milioane lei, un profit brut de 1,2 milioane lei și un profit net de aproape 985.000 lei.

Din cheltuielile totale, o sumă de 5,28 milioane lei este alocată pentru investiții, arată proiectul.

Suma alocată pentru bunuri și servicii – categorie care include achizițiile de medicamente sau de alte produse sanitare – este de 96,1 milioane lei.

Compania Unifarm a fost înfiinţată pentru ca Ministerul Sănătăţii să poată rezolva operativ situaţiile speciale, de excepţie, ce pot apărea în activitatea complexă în vederea asigurării unei bune stări de sănătate a populaţiei.

Obiectul de activitate al Unifarm îl constituie, în principal, asigurarea cu medicamente, produse farmaceutice şi parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatură şi echipamente sanitare, seruri şi vaccinuri, reactivi şi cu alte produse din producţia internă şi din import a unităţilor sanitare publice din sistemul naţional de sănătate.

De asemenea, prin depozitele proprii, compania asigură constituirea rezervei pentru situaţii speciale pentru medicamente şi dispozitive medicale cu finanţare integrală de la bugetul de stat, precum şi stocarea, împrospătarea, scoaterea sub formă de împrumut sau definitivă a acestora din rezerva pentru situaţii speciale.

Anul trecut, bugetul Unifarm a fost rectificat semnificativ în creștere, ca urmare a creștere cifrei de afaceri de peste două ori.

Articole recente