Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford va avea rezultatele studiilor clinice finale în decembrie

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford va avea rezultatele studiilor clinice finale în decembrie
noiembrie 04 14:57 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Rezultatele studiilor clinice finale în care este testat vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford în colaborare cu grupul farmaceutic AstraZeneca vor fi disponibile  în luna decembrie, potrivit unui oficial al universității. 

“Sunt optimist că putem atinge această țintă înainte de finalul acestui an”, a afirmat Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group, citat de Reuters.

Potrivit oficialului, până la finalul anului se va ști dacă vaccinul funcționează sau nu, urmând apoi o evaluare a rezultatelor de către autoritățile de reglementare.

Pollard consideră că este prematur să se estimeze dacă vaccinul anti-Covid-19 va începe să fie administrat înainte de Crăciun.

Universitatea Oxford a început să lucreze la acest vaccin încă din luna ianuarie, când virusul SARS-CoV-2 afecta orașul Wuhan din China și zona din apropiere.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca/Universitatea Oxford, numit AZD1222, se numără printre cele aflate în cea mai avansată fază din lume, fiind testat începând din iulie într-un studiu clinic amplu, de faza a III-a.

Vaccinul se bazează pe un vector viral (un virus prezent la cimpanzei, inofensiv pentru oameni) și este în curs de testare într-un studiu clinic de faza a III-a în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

AstraZeneca a început deja să producă 30 de milioane de vaccinuri anti-Covid-19 pentru guvernul britanic, care vor fi folosite doar dacă vor fi aprobate.

Compania estima că o cerere de aprobare pentru acest vaccin ar putea fi depusă până la finalul acestui an la autoritățile de reglementare în domeniul medicamentelor.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu