Vasile Ciurchea (CNAS): Raportările lunare și trimestriale în PIAS putea fi eliminate, medicii de familie vor încărca doar activitatea zilnică

Vasile Ciurchea (CNAS): Raportările lunare și trimestriale în PIAS putea fi eliminate, medicii de familie vor încărca doar activitatea zilnică
octombrie 29 17:34 2019 Timp citire articol: 2 minut(e)

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar putea lua măsuri pentru a nu “încărca inutil” Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), precum eliminarea raportărilor lunare, trimestriale și anuale ale medicilor de familie, urmând să fier raportată doar activitatea zilnică, potrivit președintelui instituției, Vasile Ciurchea.

“M-am gândit şi la nişte măsuri pentru a nu-l încărca inutil şi anume să nu mai existe raportare lunară, trimestrială, anuală, să existe doar activitatea zilnică, în momentul în care ai plecat din cabinet sau s-a încheiat ziua s-a încheiat şi raportarea, deci se trimite în sistem în timp real”, a afirmat Vasile Ciurchea, citat de Agerpres.

Șeful CNAS a precizat că platforma este gândită ca “un tot unitar”.

“Spre deosebire de perioada trecută, acum platforma e gândită ca un tot unitar (…) Sper să se termine şi licitaţia într-un timp rezonabil (…) eu cred că până la urmă lucrurile vor funcţiona şi atunci acest sistem chiar va deveni funcţional”, a menționat președintele CNAS.

El a oferit mai multe explicații despre problemele de funcționare ale sistemul informatic al cardului de sănătate.

“Sistemul, când m-am întors, era blocat, mi-au trebuit câteva zile să reuşesc să-i aduc pe cei implicaţi la masă. Mi-au mai trebuit câteva zile să-i fac să comunice şi câteva zile să ştim ce se întâmplă cu sistemul. După o săptămână sau zece zile am reuşit să dăm drumul sistemului (…) Între timp, am demarat şi ajuns cu tot ce înseamnă formalităţi pentru licitaţie (…) şi probabil în câteva zile vor ieşi la vedere în SEAP, a fost gândit pe trei componente – soft, hard şi licenţele”, a mai spus Vasile Ciurchea.

În această vară, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost blocată timp de peste o lună. Ulterior, CNAS a demarat proceduri de achiziție a serviciilor de mentenanță pentru PIAS.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu