Virusul care a provocat misterioasa epidemie de pneumonie din China este din aceeași familie cu SARS

Virusul care a provocat misterioasa epidemie de pneumonie din China este din aceeași familie cu SARS
ianuarie 09 11:41 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Epidemia misterioasă de pneumonie care a afectat zeci de persoane din China a fost provocată de un virus din aceeași familie cu SARS (sindromul respirator acut sever), potrivit unui grup de cercetători chinezi.

Cercetătorii au identificat un nou coronavirus la 15 din cel 57 de pacienți care s-au îmbolnăvit în orașul Wuhan, provincia Hubei, anunțând că datele preliminare arată că virusul este responsabil de noua epidemie, potrivit postului de televiziune CCTV.

Potrivit anunțului, întreaga secvență a genomului noului virus a fost determinată, iar o probă prelevată de la un pacient și studiată cu un microscop electronic a indicat că este vorba de o formă tipică de coronavirus.

Coronavirusurile reprezintă o familie extinsă de virusuri care provoacă mai multe boli, de la răceala comună până la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

SARS a infectat peste 8.000 de persoane și a provocat 774 de decese în timpul pandemiei care s-a extins începând din Asia și a afectat 37 de state în 2002 și 2003.

Un alt coronavirus a provocat epidemia MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu), izbucnită în 2012 în Arabia Saudită. Până acum, MERS a generat 851 de decese pe plan mondial, potrivit OMS.

Totuși, noul coronavirus identificat în China pare mai puțin periculos decât SARS și MERS, până acum nefiind înregistrat vreun deces din cauza sa.

Simptomul principal al noului coronavirus este febra, iar unii pacienți au dificultăți respiratorii. Opt dintre pacienții infectați cu acest coronavirus au fost deja externați din spital până miercuri.

Virusul a fost detectat pentru prima dată în Wuhan în 12 decembrie 2019. De atunci, 59 de pacienți au fost diagnosticați ca fiind infectați de noul coronavirus.

Autoritățile chineze au precizat că nu s-a dovedit până acum transmisia virusului de la om la om și niciun membru al personalului medical nu a fost infectat.

Unii dintre pacienții infectați lucrau la o piață de pește și de fructe de mare din Wuhan, unde se vindeau și diverse animale vii, inclusiv păsări, iepuri sau șerpi, astfel că cercetătorii suspectează o transmisie de la animale la oameni.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu