Zentiva a cumpărat compania farmaceutică românească Solacium, cu afaceri de peste 30 milioane lei

Zentiva a cumpărat compania farmaceutică românească Solacium, cu afaceri de peste 30 milioane lei
martie 13 14:30 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Grupul Zentiva, cu sediul în Cehia și care deține fosta fabrică Sicomed din România, a anunțat miercuri că a semnat un acord de preluare a companiei farmaceutice românești Solacium Pharma, specializată în producția de suplimente alimentare și deținută de Dr. Max Group.

Acordul a fost semnat între Zentiva și Siyiara Enterprises pentru preluarea Solacium și a subsidiarei sale Be Well Pharma. Siyara Enterprises controlează, împreună cu Alexandru Trașcă, compania Solacium prin intermediul Dr. Max Group.

“Solacium vine în completarea ofertei noastre de medicamente generice și ne crește capacitatea și oferta pe segmentul OTC către pacienții și consumatorii din România”, a declarat directorul general al Zentiva, Nick Haggar.

Grupul Dr. Max a justificat decizia de vânzare a Solacium prin nevoia de a se focaliza, după achiziția A&D Pharma, pe principalele trei segmente de business de pe piața românească: retail farmaceutic, distribuție și vânzări.

Finanlizarea tranzacției depinde de obținerea tuturor aprobărilor necesare, înclusiv de la Consiliul Concurenței.

Solacium Pharma a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 30,6 milioane lei și pierderi de circa 940.000 lei, potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.

Pentru grupul Zentiva, preluarea Solacium este prima achiziție majoră după ce a fost cumpărat de Advent International de la Sanofi.

În 30 septembrie 2018, fondul american de investiții Advent International a finalizat procesul de preluare a companiei Zentiva, specializată în producția de medicamente generice, de la Sanofi.

Zentiva a cumpărat, în 2005, pachetul majoritar de acţiuni al producătorului român de medicamente Sicomed, căruia i-a schimbat denumirea în Zentiva SA. Compania are în prezent circa 500 de angajați.

Zentiva deține două fabrici de medicamente, în Cehia și România.

 

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu