VIDEO Exclusiv: Prima pacientă operată de cancer mamar cu bani strânși în urma concertului caritabil Armoniile Speranței

VIDEO Exclusiv: Prima pacientă operată de cancer mamar cu bani strânși în urma concertului caritabil Armoniile Speranței
februarie 27 14:02 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 5 minut(e)

În România, în fiecare an circa 10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân și peste 3.000 mor din cauza bolii. Concertul Extraordinar ,,ARMONIILE SPERANȚEI”, organizat în scop caritabil de Fundația „Medicina și Muzica”, Fundația „Constantin Silvestri” și platforma media 360medical, în parteneriat cu Opera Națională București, sub Înaltul Patronaj al E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, ar putea schimba în bine soarta bolnavilor oncologici. Dr. Remus Nica, medic primar chirurgie generală și oncologică și violonist în Orchestra Medicilor ,,Ermil Nichifor” s-a implicat în organizarea concertului Armoniile Speranței cu gândul că banii strânși la eveniment vor ajuta la tratarea unor pacienți de cancer. Prima beneficiară este Oana Sărdan, o femeie tânără, diagnosticată cu un carcinom mamar invaziv, pe care Royal Hospital, sponsor în cadrul concertului caritabil, a decis s-o susțină financiar cu 2500 de euro. Povestea ei în exclusivitate la 360medical.ro.

,,Am aflat de acest diagnostic acum o lună și jumătate, aproximativ. Totul a început cu o durere la sânul stâng. Am mers, am făcut o ecografie, nu a ieșit cum trebuie, am fost trimisă către o mamografie, care nu a ieșit cum trebuie, am fost trimisă să fac o puncție pentru recoltare probe pentru biopsie, nu a ieșit cum trebuie. Astfel, am ajuns la domnul doctor Nica, trimisă de către medicul care a efectuat puncția, cu rugămintea de a fi operată cât mai urgent posibil, pentru că diagnosticul era de carcinom mamar invaziv și nu se recomanda tratament înainte de operație”, a povestit Oana Sărdan.

După 5 zile lucrătoare de la momentul la care a venit această recomandare, pacienta cu un carcinom mamar invaziv a fost operată la Royal Hospital, primul spital integrat de diagnostic și tratament al sânului, sponsor în cadrul concertului, care a pus la dispoziție întreaga echipă medicală și resursele necesare pentru ca operația să fie un adevărat succes.

,,Din păcate, cancerul mamar este cea mai frecventă boală neoplazică la femei. Este pe primul loc cancerul de sân la femei, ca boală canceroasă. Este extrem de frecventă și apare din păcate la vârste din ce în ce mai tinere. S-a constatat în ultima vreme, și eu am avut paciente, la 23 de ani, cu cancer de sân”, a explicat dr. Ioan Stoian, managerul Royal Hospital și medic primar obstetrica-ginecologie.

În opinia specialistului, acest tip de cancer este extrem de delicat fiindcă atinge femeia în locul în care îi atinge de fapt feminitatea.

,,Sânul, după mine, pentru o femeie, este maximul de expresie a feminității. Ori faptul că este lovită chiar aici, o tulbură cu totul, îi dă peste cap viața”, a  declarat dr. Ioan Stoian.

Într-un spital de stat din România, Oana nu crede ar fi avut șansa să fie operată într-un timp atât de scurt. Însă pentru a putea beneficia de operație la privat avea nevoie de bani.

 ,,Un astfel de diagnostic nu vine să te anunțe cu o scrisoare, acum un an sau doi ani de zile, să-ți spună „Pune și tu niște bani de-o parte. Probabil că mi-aș fi riscat viața dacă nu aveam un ajutor”, a mărturisit Oana Sărdan.

Managerul Royal Hospital a precizat că multe operații probono ai fost efectuate în spitalul pe care-l conduce.

,,Am considerat că noi, spitalul Royal Hospital, putem să ajutăm, să dăruim din ceea ce facem noi cel mai bine, adică să oferim sănătate pacientelor care au nevoie de acest lucru. Acesta a fost lucrul cel mai important, lucru pe care l-am mai făcut și înainte. Momentul concertului, prin doctorul Remus Nica, a fost chiar deosebit și ni s-a părut că putem prin el să ajutăm multe femei care au această boală care nu este ușoară”, a spus dr. Ioan Stoian.

Pacientele selectate trebuie să întrunească două componente principale pentru a beneficia de operație.

,,În primul rând, pacientele au fost selectate în urma unui dosar medical care ne-a fost prezentat. Prin faptul că nu aveau posibilități financiare să facă față costurilor acestei operații într-un spital privat. Acesta a fost primul element care a fost luat în discuție. Al doilea: să fie mamă, să aibă copii, să aibă o familie care să se bucure de prezența ei în continuare, aducând-o practic în sânul familiei sănătoasă pe mai departe”, a afirmat dr. Ioan Stoian.

Oana Sărdan a beneficiat de o sponsorizare de 2500 de euro, în urma concertului caritabil ,,Armoniile Speranței”.

,,Soluția Royal Hospital a venit ca recomandare prin domnul doctor Remus Nica, căruia nu am cuvinte să-i mulțumesc, și mi se pare că „Mulțumesc” este prea puțin. Dânsul este titanul care acționează rotițele în acest sistem, astfel încât lucrurile să se întâmple. A fost soluție mai mult decât excelentă”, a declarat Oana Sărdan, care crede că 50% – 60% din luptă este câștigată.

,,Cu o astfel de boală nu poți să lupți singur. OK, da, am familia lângă mine, dar am nevoie și de specialiștii potriviți. Și doctorul Remus Nica reușește să fie și specialistul potrivit, reușește să vină și cu ajutorul financiar de care ai nevoie să mergi mai departe. Ceea ce e minunat”, a povestit Oana Sărdan.

O altă pacientă va beneficia de o sponsorizare similară din partea spitalului privat.

Urmăriți și:

VIDEO Dr. Remus Nica, chirurg și violonist: Armoniile speranței să fie permanent în noi (Partea I)

VIDEO: Dr. Remus Nica, chirurg și violonist: Armoniile speranței să fie permanent în noi (Partea II-a)

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu