O companie americană de biotehnologie a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice

O companie americană de biotehnologie a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice

Compania americană de biotehnologie MAIA Biotechnology, fondată de medicul român dr. Vlad Vitoc, a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC).

Dr. Vlad Vitoc ocupă funcţia de director general al companiei, fiind absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj, potrivit informaţiilor postate pe site-ul MAIA Biotechnology.

Un alt medic român, dr. Mihail Obrocea - absolvent al UMF "Carol Davila" din Bucureşti -, ocupă funcţia de director medical al companiei.

Compania a anunţat vineri, într-un comunicat, că deschide filiale în România şi Australia. În România, filiala are numele MAIA Biotechnology Romania SRL.

MAIA Biotechnology este specializată în dezvoltarea de terapii ţintite pentru cancer. Programul cel mai avansat este THIO, o terapie bazată pe un agent de ţintire a telomerilor (TTA) dezvoltată pentru tratamentul pacienţilor cu forme de cancer pozitive la telomerază.

Filiala din România va gestiona un studiu clinic de faza a II-a, THIO-101, în care va fi evaluată administrarea THIO în asociere cu cemiplimab la pacienţii cu NSCLC. Studiul clinic este derulat în 22 de clinici din 5 ţări europene, inclusiv România.

Primele etape vor fi demararea procedurilor şi înrolarea pacienţilor pentru derularea studiului clinic.

"În prezent, eforturile nastre sunt concentrate pe iniţierea studiului clinic şi pe înrolarea pacienţilor în Europa de Est şi Australia", a declarat dr. Vlad Vitoc, citat în comunicatul companiei.

Obiectivul principal al studiului clinic este evaluarea siguranţei THIO, atunci când este administrat ca tratament împotriva cancerului înainte de administrarea cemiplimab, şi evaluarea eficacităţii clinice a THIO.

Medicamentul cemiplimab este autorizat în Uniunea Europeană pentru tratamentul pacienţilor cu  carcinom cutanat cu celule scuamoase, o formă de cancer de piele.

viewscnt