Simpozionul de Studii Clinice 2019 aduce dezbateri şi teme de interes pentru cercetarea medicală şi pacienţii din România

Simpozionul de Studii Clinice 2019 aduce dezbateri şi teme de interes pentru cercetarea medicală şi pacienţii din România

Prima ediţie a unui simpozion de studii clinice organizat în România sub patronajul EUCROF şi ACCSCR se va desfăşura vineri, 11 octombrie, la Bucureşti. Invitaţi din 14 ţări, reputaţi lideri de opinie, vor vorbi despre ultimele noutăţi în cercetare clinică pentru domeniile farmaceutic şi de biotehnologie medicală.

Subiectele vor gravita în jurul unei teme de interes major atât pentru lumea medicală şi farmaceutică, cât şi pentru pacienţi: „Accelerarea accesului pacienţilor la medicamente noi” - vezi agenda evenimentului.

La lucrările simpozionului  vor participa peste 200 de profesionisti din domeniu, audienţa fiind formată din specialişti în domeniul cercetării medicale, companiilor farmaceutice, companii conducătoare de studii clinice (CRO), medici investigatori, reprezentanţi ai companiilor furnizoare de tehnologii şi servicii medicale, autorităţi de reglementare, precum şi reprezentanţi ai comunităţilor de pacienţi.

Comunitatea CRO şi omologii din industria farmaceutică sunt preocupaţi de a readuce România pe harta  internaţională de interes pentru studii clinice, cu beneficii reale de dezvoltare pentru medici, şanse la tratamente inovative pentru pacienţi şi sume importante la buget.

Pe de altă parte, îşi doresc şi crearea aici a unui pol de îmbunătăţire a cercetării clinice din zona central-est europeană prin întâlniri, dezbateri şi împărtăşirea experienţelor.

Simpozionul de Studii Clinice 2019 se va desfăşura pe 11 octombrie la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, sala Rondă, începând cu ora 9:00. Detalii pe www.clinicaltrialsympsium.com.

Studiile clinice contribuie la evoluţia medicinei bazate pe dovezi, demonstrând siguranţa şi eficienţa medicamentelor nou-dezvoltate. Ele investighează rezultatele şi efectele secundare ale medicamentelor, fiind cea mai lungă şi costisitoare etapă din procesul de dezvoltare a acestora.

Studiile clinice aduc beneficii pentru pacienţi - acces la medicaţie de ultimă generaţie, indisponibilă în ţară -, pentru medicii investigatori - conectarea la un mediu ştiinţific de vârf – şi pentru  bugetul statului - taxe considerabile şi decongestionarea cheltuielilor de sănătate, prin preluarea unor costuri de tratament pentru populaţie.

viewscnt