Medicii, în special cei din reproducerea umană asistată, au pus România pe harta internaţională a tratării infertilităţii

Medicii, în special cei din reproducerea umană asistată, au pus România pe harta internaţională a tratării infertilităţii

O persoană din şase la nivel mondial se confruntă cu infertilitatea, arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În ţara noastră, 17% din populaţia fertilă s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate, potrivit celei de-a doua ediţii a ,,Studiului de analiză a problemelor de infertilitate din România”, lansat de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România şi susţinut de Merck România. ,,Am susţinut în 2018 primul studiu de infertilitate şi suntem şi la a doua ediţie prezenţi pentru a ne arăta continuu care a început în anii 1960. Avem peste 5 milioane de copii pe tot globul care s-au născut cu ajutorul produselor noastre de fertilitate. Am investit cu bucurie în cercetare şi tehnologie”, a declarat Oussama Jabri, Managing Director la Merck România.

În România, tratamentul prin fertilizare in vitro a crescut cu 80% faţă de studiul precedent din 2018, adică la 18% faţă de 10%, după cum arată cifrele celei de-a doua ediţii a studiului. 63% dintre cuplurile cu probleme de infertilitate au obţinut o sarcină în maxim 2 ani în urma tratamentelor şi o treime în mai puţin de 1 an.

,,Aş dori să le mulţumesc medicilor din România, în special celor din reproducerea umană asistată, care au pus România pe harta internaţională în tratarea infertilităţii şi ale căror rate de succes pe care noi le numim ,,ratele bebeluşilor luaţi acasă” sunt în standardele internaţionale”, a precizat Oussama Jabri. Reprezentantul companiei farmaceutice a subliniat că este foarte important să existe un parteneriat cu societatea ştiinţifică pentru a şti unde ne aflăm în ceea ce priveşte evoluţia datelor epidemiologice în România.

,,Prin astfel de iniţiative avem ocazia de a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei asupra a ceea ce este important, când este important să mergem la medic pentru a ne îndeplini visul de a fi părinte şi să cerem un screening, un test, la cine să ajungem. De asemenea, colaborăm strâns cu societatea ştiinţifică, cu medicii, prin centrul nostru de excelenţă şi, de asemenea, cu centrele de fertilitate. Suntem singura companie care oferă o versiune recombinantă a celor trei hormoni umani necesari reproducerii umane asistate. Ne-am specializat din 1960 în acest domeniu. Este important să creştem gradul de conştientizare în rândul populaţiei, fiindcă este o disponibilitate puternică aici în Romania de tratament de specialitate, un tratament la standardele internationale”, a mai spus directorul Merck România.

Reprezentanţii OMS sunt de părere că proporţia absolută de persoane afectate de infertilitate arată nevoia de a extinde accesul la servicii medicale pentru fertilitate astfel încât să existe modalităţi sigure, eficiente şi accesibile de a deveni părinţi celor care îţi doresc acest lucru.

viewscnt