41% dintre români suferă de tulburări de somn

41% dintre români suferă de tulburări de somn

Sanofi, prin divizia de Consumer HealthCare (medicamente fără prescripţie medicală şi suplimente alimentare), anunţă consolidarea prezenţei în categoria produselor pentru tulburări de somn prin lansarea suplimentului alimentar Novanight.

Pe bază de ingrediente naturale, produsul răspunde principalelor dificultăţi legate de somn prin acţiunea sa triplă: induce somnul în mod natural prin melatonină, reduce trezirile nocturne prin conţinutul de mac californian şi roiniţă,  sporeşte senzaţia de odihnă de a doua zi prin extractul de passiflora şi vitamina B6. Nu are risc de dependenţă.

Somnul este considerat unul dintre cei mai importanţi factori pentru o viaţă sănătoasă[1]. Din păcate, 41% dintre români suferă de tulburări de somn[2] cum ar fi dificultăţi la adormire, somn întrerupt în timpul nopţii şi dificultăţi de trezire dimineaţa, conform unui raport cantitativ derulat în ianuarie 2017.

Tulburările de somn afectează în mod semnificativ calitatea vieţii, manifestându-se prin lipsa concentrării, iritabilitate, mâncat excesiv şi oboseală. Consecinţele frecvente sunt performanţa slabă, starea generală modestă de sănătate, îngrăşare sau chiar obezitate şi slăbirea sistemului imunitar.

Din 10 persoane care suferă de tulburări de somn la nivel global, doar una se tratează[3], şi o face mai degrabă episodic, respectiv în numai 29% dintre situaţii sunt utilizate medicamente sau suplimente.

„Printre motivele invocate pentru neînceperea unui tratament sau tratarea episodică sunt: teama de dependenţă şi de efecte adverse, dificultatea de a găsi un produs complet care adresează toate tulburările de somn şi preferinţa pentru remedii naturiste. Novanight ţine cont de toate aceste nevoi”, explică dr. Lorena Petcu, Medical Lead Consumer HealthCare, Sanofi Romania & Moldova.

Conform unui studiu[4] global derulat de Sanofi, femeile au dificultăţi de somn mai frecvent decât bărbaţii, fiind mai îngrijorate în ceea ce priveşte finanţele personale (41 vs. 33%), grijile legate de copii (32 vs. 18%) şi de asemenea sunt mai deranjate de parteneri, care se mişcă prea mult sau sforăie (24 vs. 15%).

Există diferenţe şi de la o categorie de vârstă la alta. În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, două din cinci femei folosesc reţelele de socializare noaptea. Între 25 şi 34 de ani, principala sursă de îngrijorare este locul de muncă, iar după 35 de ani finanţele reprezintă principala îngrijorare. Femeile cu vârsta între 45 şi 54 de ani, din aşa-numita „generaţie sandwich”, sunt cele mai expuse tulburărilor de somn, dată fiind presiunea faptului că trebuie să aibă grijă atât de copii, cât şi de părinţii ajunşi la o vârstă înaintată. Începând de la 55 de ani, sănătatea acaparează gândurile din timpul nopţii.

În cazul bărbaţilor, cele mai frecvente motive de tulburare a somnului sunt finanţele personale (33%), stresul (29%), problemele de sănătate (22%) şi copiii (18%).

Despre Sanofi Romania

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate oferte de pe piaţă: îngrijire medicală primară (diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), îngrijire specializată (Sanofi Genzyme – boli rare, scleroză multiplă, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare (Consumer HealthCare). Aducem ştiinţa şi inovaţia mai aproape de pacienţii din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii pentru sănătate - de la prevenţie la terapie şi suport în menţinerea stării generale de sănătate

[1] GfK Research

[2] Raport cantitativ Ipsos, Ianuarie 2017

[3] Deloitte for Sanofi Quantitative Research, derulată la nivel global

[4] Sondajul „Ziua Mondială a Somnului 2019” a fost comandat de Sanofi Consumer Healthcare şi realizat de YouGov. Cercetarea a fost realizată prin 12.669 interviuri online în şase ţări (Franţa, Australia, Italia, Japonia, Polonia şi Statele Unite), cu persoane cu vârsta peste 18 ani. Persoanele din studiu au fost selectate pentru a reprezenta distribuţia populaţiei naţionale de gen, vârstă şi regiune în fiecare ţară prin intermediul unor paneluri online. Activitatea de teren a fost realizată în 2019.

viewscnt