Conferinţa The Dietitian 2023. ”Relaţia empatică şi asertivă dintre dietetician şi pacient este cheia succesului în intervenţiile nutriţionale”

Conferinţa The Dietitian 2023. ”Relaţia empatică şi asertivă dintre dietetician şi pacient este cheia succesului în intervenţiile nutriţionale”

Conferinţa The Dietitian, prima conferinţă acreditată cu puncte de Educaţie Medicală Continuă pentru Dieteticieni (EMCD),  desfăşurată recent la Cluj-Napoca, a adus împreună peste 200 de nutriţionişti, dieteticieni şi pasionaţi de nutriţie din întreaga ţară şi peste 10 speakeri.

Organizată de către Asociaţia Dieteticienilor din România în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România prin intermediul Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din judeţul Cluj, conferinţa a abordat tema "Comunicarea - Ingredient cheie în practica dietetică". Evenimentul a reunit specialişti şi studenţi din domeniul nutriţiei, oferind o platformă pentru schimbul de idei, dezbaterea subiectelor de actualitate şi îmbogăţirea cunoştinţelor în ceea ce priveşte comunicarea eficientă în practica dietetică. "Cred cu tărie că am reuşit să transmitem sentimentul că doar uniţi putem forma un nucleu de dieteticieni bine pregătiţi care aduc schimbări pozitive durabile în stilul de viaţă al pacienţilor şi comunităţilor şi că relaţia empatică şi asertivă dintre dietetician şi pacient este cheia succesului în intervenţiile nutriţionale. Suntem extrem de încântaţi de succesul conferinţei The Dietitian şi de participarea activă a tuturor celor implicaţi în acest eveniment deosebit. Am observat o dorinţă puternică de a învăţa şi de a împărtăşi cunoştinţe între profesionişti, ceea ce ne-a confirmat importanţa consolidării comunităţii dieteticienilor din România”, a declarat Dr. Laura Gavrilaş, Nutriţionist-Dietetician şi Preşedinte al Asociaţiei Dieteticienilor din România.

Pe parcursul conferinţei la care au participat peste 200 de specialişti din întreaga ţară, subiectele abordate au fost diverse şi relevante pentru practica zilnică a dieteticienilor, inclusiv strategii de comunicare eficiente în intervenţiile nutriţionale, principii de comunicare în educaţia nutriţională comunitară, abordarea grupurilor cu nevoi specifice şi modalităţi inovatoare de comunicare în mediul online.

Ţin să mulţumesc mult pentru emoţia asta uriaşă deoarece mesajul zilei a fost că vrem să fim bine pregătiţi pentru pacienţii şi societatea noastră şi facem demersuri solide în acest sens”, a declarat Anca Ignat, nutritionist-dietetician, speaker în cadrul evenimentului.

"Acest eveniment a dat startul unei unei noi etape din evoluţia profesiei de dietetician în  România. După peste 10 ani de eforturi susţinute depuse de dieteticieni, profesia noastră dobândeşte în sfârşit recunoaşterea cuvenită. Participarea activă şi interesul manifestat de toţi cei prezenţii la conferinţa The Dietitian ne-au confirmat dorinţa reală de a îmbunătăţi comunicarea în practica dietetică, atât în relaţia directă cu pacientul, cât şi în media sau în cadrul echipei multidisciplinare", a adăugat Laura Grecu, Preşedinte al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din Cluj.

Conferinţa The Dietitian a fost onorată să aibă o listă impresionantă de vorbitori invitaţi, printre care Anca Ignat-Sâncrăian - Nutriţionist-Dietetician; Andreea Cristea - CEO şi fondator al MPR Agency; Sigina Pop - Nutriţionist - Dietetician; Irina Mateieş - Medic primar - Medicină de familie, Nutriţionist-Dietetician; Georgiana Ispas - Nutriţionist - Dietetician, PhD student la Cluj School of Health, FSPAC; Nicoleta Tupita - Nutriţionist - Dietetician, Manager Nutriţie şi Comunicare Internă; Alina Forray - Asist. univ., PhD(c) UMF Cluj-Napoca Mădălina Ungur - Nutriţionist - Dietetician, Diana Porumb - Nutriţionist-Dietetician; Adina Rusu – Nutriţionist – Dietetician Oana Dumitraşcu – Nutriţionist-Dietetician, care au contribuit semnificativ la diversitatea şi calitatea discuţiilor.

viewscnt