Kaufland România comunică rezultatele primului an al programului de finanţare a ONG-urilor, prin care 29 de organizaţii au putut să îşi realizeze proiectele în 2018, şi anunţă continuarea acestuia în 2019, oferind granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro, pentru proiecte sustenabile pentru România, din domeniile sport, cultură sau viaţă sănătoasă.
Denumit #ÎNSTAREDEBINE, programul a oferit în primul an de activitate sprijin asociaţiilor şi fundaţiilor din întreaga ţară pentru a derula proiecte cu impact pozitiv în domeniile sport, viaţă sănătoasă şi cultură şi a totalizat:
• 1 milion de euro finanţare acordată
• 29 de organizaţii neguvernamentale finanţate, din domeniile sport, cultură şi viaţă sănătoasă
• 31 de proiecte finanţate, care s-au desfăşurat în 30 judeţe şi Bucureşti
• 46% din proiecte s-au derulat în mediul rural
• 54.270 de ore lucrate
• Peste 1.000 de evenimente au avut loc
• Peste 65.000 de beneficiari direcţi, în special copii si tineri
• Peste 100.000 de beneficiari indirecţi
• Peste 1.600.000 de persoane la care programul a ajuns în mediul online
Printre proiectele care au fost posibile în 2018 datorită finanţării primite în cadrul programului se numără: Festivalul Climb Again – cel mai mare eveniment de terapie prin escaladă pentru copii şi tineri nevăzători sau cu dizabilităţi; Zâna Merciluţă - Cabinetul stomatologic mobil care a oferit copiilor din medii defavorizate pastă şi periuţe de dinţi, educaţie şi intervenţii pentru prevenţia cariilor; Hai în Sat la Operă – care a oferit acces la spectacole de operă în mediul rural; Muzeul Memoriei, Brâncuşi 360 de grade şi altele care pot fi consultate pe site-ul proiectului.
Programul va continua în 2019 cu un buget similar de un milion de euro, accesibil prin două apeluri de proiecte ce vor avea loc în lunile aprilie şi iunie. ONG-urile din domeniile sport, cultură şi viaţă sănătoasă, pot aplica pe platforma www.instaredebine.ro în perioada 9-11 aprilie 2019, pentru primul apel de proiecte. Pe site vor fi disponibile criteriile şi Ghidul Aplicantului începând cu 26 martie 2019.
Noutatea anului 2019 în programul În Stare de Bine este de a alătura componentei de finanţare propriu-zisă a proiectelor şi o componentă de dezvoltare efectivă a ONG-urilor. Aceasta va presupune traininguri şi workshop-uri, schimb de experienţă şi facilitarea interacţiunii cu ceilalţi actori din comunitate, precum şi sesiuni de consultanţă şi mentoring oferite de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
Kaufland România devine astfel una dintre puţinele companii din ţară care susţine dezvoltarea ONG-urilor 360 de grade, ajutându-le să fie sustenabile, printr-un program structurat, pe termen lung.
„Se spune că n-o să ştim niciodată cât de mult bine poate să facă un simplu zâmbet. La fel şi noi, suntem mândri să ne uităm în urmă, după un an, să vedem că rezultatele acestui program înseamnă, pe lângă nişte cifre impresionante, şi poveşti frumoase de spus, şi oameni mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai informaţi”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
Programul #ÎNSTAREDEBINE se adresează tuturor asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport şi viaţă sănătoasă, valoarea maximă a finanţării acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro). O atenţie specială în finanţare este acordată proiectelor pentru zonele rurale: cel puţin 25% din totalul proiectelor sprijinite se adresează comunităţilor şi beneficiarilor din mediul rural. Programul este susţinut de Kaufland România şi implementat cu sprijinul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 magazine în 7 ţări şi o reţea de 121 magazine în România. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale şi urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.
Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile
Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică şi sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societăţii civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil şi întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.fdsc.ro.