”Reţeaua binelui”, platforma gratuită de informare, educare şi conştientizare cu privire la diagnosticarea precoce a cancerul de sân şi colorectal, a înregistrat un real succes în rândul pacienţilor cu afecţiuni oncologice, a aparţinătorilor, a publicului care doreşte să se informeze despre prevenirea şi tratarea acestor patologii.
Dezvoltată de Asociaţia Suport pentru Educaţie şi Sănătate (ASES), în parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din Bucureşti şi cu susţinerea financiară a companiei Cordia, parte a grupului Futureal, în prima lună de la lansare, peste 250.000 de romani (250.947 de accesări unice) au accesat website-ul www.educatie-si-sanatate.ro/reteaua-binelui.
Cele mai accesate informaţii din platforma ”Reţeaua Binelui” au fost cele legate de testul FIT
(110.078 de utilizatori), mamografia 3D cu tomosinteză (59.195 de utilizatori), genetica medicală (50.725 de utilizatori), oncologie (30.949 de utilizatori). Cele 4 subiecte aflate în topul căutărilor utilizatorilor reprezintă instrumente esenţiale în prevenirea cancerelor.
Mamografia 3D cu tomosinteză reprezintă ”metoda de aur” în screeningul cancerului de sân, fiind recomandată de specialiştii din întreaga lume. Investigaţia este indicată tuturor femeilor începând de la vârsta de 40 ani şi trebuie realizată o dată la 2 ani, până la vârsta de 75 ani. Studiile arată că prin mortalitatea prin cancer de sân ar scădea cu 10%, iar şansele de supravieţuire ar creşte cu 30% dacă toate femeile s-ar testa periodic.
Testul FIT (testul imunochimic fecal) este un test de screening indicat în prevenirea cancerului colorectal. Testul depistează sângerările oculte în scaun (care nu sunt vizibile cu ochiul liber). Cancerul colorectal este una dintre cele mai uşor de prevenit şi tratat patologii oncologice.
Testele genetice, genetica medicală şi consilierea genetică ajută atât în prevenţia cancerelor, cât şi în diagnosticare şi tratament. Atunci când există un istoric familial de cancer, testele genetice au o acurateţe foarte mare în estimarea probabilităţii ca o persoană să dezvolte patologia respectivă în timpul vieţii. Pe baza pronosticului, pacientul si medicul curant vor decide împreună ce paşi trebuie urmăriţi mai departe.
De asemenea, atunci când boala este confirmată, testele genetice ajută medicii oncologi în alegerea pentru pacient a planului personalizat de tratament optim.
Oncologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea cancerului. Tratamentul cancerului poate include intervenţii chirurgicale, radioterapie, chimioterapie sau terapie ţintită, în funcţie de stadiul cancerului şi de tipul de cancer: colorectal, de sân, pulmonar, etc.
”Încă de la început platforma Reţeaua Binelui a avut scopul de a oferi o perspectivă 360, integrată, asupra afecţiunilor oncologice, în care informaţiile medicale complexe să fie prezentate într-o manieră simplificată şi accesbilă tuturor. Recordul de utilizatori înregistrat în prima lună de la lansare ne demonstrează că era nevoie de un astfel de proiect de responsabilitate socială, care să răspundă dorinţei de informare, educare şi conştientizare a publicului larg şi persoanelor direct interesate cu privire la prevenirea si tratarea afecţiunilor oncologice. Vom continua demersul început şi împreună cu partenerii noştri sperăm ca tot mai mulţi români vor înţelege importanţa prevenţiei şi vor merge periodic la controale medicale”, a declarat Mihaela Cotîrlă, Fondator şi Preşedinte al Asociaţiei Suport pentru Educaţie şi Sănătate.
Despre Asociaţia Suport pentru Educaţie şi Sănătate (ASES)
Asociaţia Suport pentru Educaţie şi Sănătate este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit, înfiinţată din dorinţa de a aduce mai aproape de oameni teme de interes general şi de a identifica, împreună cu factorii de decizie, cele mai eficiente soluţii. Printre obiectivele asociaţiei se numără promovarea, dezvoltarea, implementarea şi coordonarea de activităţi, campanii, proiecte şi programe în domeniul educaţie şi sănătate. Mai multe detalii despre proiectele Asociaţiei Suport pentru Educaţie şi Sănătate puteti afla pe site-ul: https://www.educatie-si-sanatate.ro/proiecte
Despre Cordia
Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidenţială şi investiţii corporative din regiunea Europei Centrale şi de Est, cu un brand puternic şi bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu şi mediu superior ale pieţelor din Ungaria, Polonia, România şi desfăşoară un proiect pilot în Spania. Cordia este de asemenea activă pe piaţa din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property. Grupul Cordia are o experienţă de peste 20 de ani şi a câştigat multiple premii internaţionale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federaţia Internaţională pentru Real Estate (FIABCI).
Despre Clinicile Medicale LOTUS-MED
Înfiinţată în anul 1998, LOTUS-MED este o societate cu capital românesc privat, care funcţionează ca un prestator de servicii şi soluţii medicale clinice şi de laborator într-o multitudine de specialităţi medicale, din etapa de diagnosticare până la tratament şi monitorizare post-tratament. La Centrul integrat în tratarea afecţiunilor oncologice care funcţionează în cadrul uneia din cele două Clinici Medicale LOTUS-MED, pacienţii sunt trataţi multidisciplinar şi beneficiază de servicii medicale de prevenţie, diagnosticare, tratament şi monitorizare la standarde înalte de calitate.