Sanofi, unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, anunţă disponibilitatea în România a unei noi forme de prezentare SULIQUA®, medicament indicat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, la recomandarea medicului, la adulţi, în asociere cu metformin.
Suliqua® este prima combinaţie titrabilă cu raport fix de insulină glargin 100 unităţi/ml şi lixisenatidă, un agonist al receptorilor de GLP-1, introdusă în Programul Naţional de Diabet în iunie 2018, fiind compensată integral.
Până acum, medicamentul era disponibil într-o singură formă de prezentare: Suliqua 100 unităţi insulină glargin/ml + 50 micrograme lixisenatidă/ml soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, de culoarea piersicii.
Începând cu luna mai, a intrat pe lista de medicamente compensate şi cea de-a doua formă, Suliqua 100 unităţi insulină glargin/ml + 33 micrograme lixisenatidă/ml soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, de culoare oliv. Această formă de prezentare oferă posibilitatea administrării, dacă este necesar, a unor doze de până la 60 de unităţi de insulină glargin, fiind în general mai potrivită pacienţilor necontrolaţi anterior cu insulină bazală.
„Expunerea prelungită la valori mari ale glicemiei favorizează apariţia complicaţiilor diabetului. De aceea, obţinerea controlului glicemic este un obiectiv terapeutic permanent atât al medicilor cât şi al persoanelor cu diabet. Cele două forme de prezentare ale SULIQUA sunt concepute special pentru a permite iniţierea tratamentului şi titrarea dozei în funcţie de nevoile diferite ale pacienţilor cu diabet zaharat tip 2, care nu reuşesc să atingă ţinta de control glicemic cu tratamentul lor actual - antidiabetice orale sau insulină bazală. Obiectivul major al acestei terapii urmăreşte îmbunătăţirea managementului afecţiunii prin obţinerea unui control glicemic mai bun şi de durată, care poate preveni apariţia complicaţiilor. Astfel, cu o singură injecţie subcutanată pe zi se administrează două componente consacrate în terapia diabetului zaharat tip 2 (insulina bazală - glargin şi agonistul de receptor de GLP1 - lixisenatida), stabilindu-se astfel premisele creşterii controlului bolii, a aderenţei la tratament şi a calităţii vieţii pacienţilor”, a declarat dr. Eduard Prisăcariu, Director Medical Sanofi Romania & Moldova.
Despre prevalenţa diabetului zaharat în România
România se situează printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat din Europa (11,6%), potrivit Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), cap de listă fiind Turcia (14,85%).
Conform statisticilor, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani care suferă de această afecţiune variază între 1.535.413 şi 1.967.200.
În ceea ce priveşte topul pe regiuni, cele mai multe persoane cu diabet se află, potrivit studiului PREDATORR, în sudul ţării, unde s-a înregistrat o prevalenţă a diabetului de 13,39%, urmat de regiunea Bucureşti-Ilfov, unde prevalenţa diabetului este de 12,79%. Pe locul trei în topul prevalenţei diabetului se află regiunile nord-est (12,38%), sud-vest (12,1%), nord-vest (11,69%) şi sud-est (10,44%).
La pol opus, regiunile cu cei mai puţini diabetici sunt în vestul (8,2%) şi centrul ţării (9,99%). Studiul PREDATORR, iniţiat în 2013, a fost realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în parteneriat cu Societatea Română de Nefrologie, pe un eşantion de 2.728 de persoane din 100 de centre din ţară.
Sursă: https://www.srdnbm.ro/comunicat%20rezultate%20PREDATORR%20-%2021%20mai%202014.html
Despre Suliqua®
SULIQUA® este indicat la adulţi, în asociere cu metformin, pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, pentru a îmbunătăţi controlul glicemic atunci când acesta nu a fost obţinut cu metformin administrat în monoterapie sau cu metformin administrat în asociere cu un alt medicament antidiabetic oral sau cu insulină bazală.
Siguranţa şi eficacitatea SULIQUA® asupra controlului glicemic au fost evaluate în două studii clinice randomizate, LixiLan-L (n=736) şi LixiLan-O (n=1170), efectuate la pacienţi cu diabet zaharat de tip 2.
Despre cele două forme de prezentare SULIQUA disponibile în România
Noul stilou injector (pen-ul) SULIQUA (30-60) permite administrarea unei doze zilnice cuprinse între 30 şi 60 trepte de dozare (concentraţie: insulină glargin 100 unităţi/ml şi lixisenatidă 33 micrograme/ml; intervalul de doze: 30 până la 60 unităţi de insulină glargin în combinaţie cu 10 până la 20 micrograme lixisenatidă). Acest stilou injector are culoarea oliv şi un buton de injectare maro.
Stiloul injector (pen-ul) SULIQUA (10-40), deja utilizat în terapeutică, permite administrarea unei doze zilnice cuprinse între 10 şi 40 trepte de dozare (concentraţie: insulină glargin 100 unităţi/ml şi lixisenatidă 50 micrograme/ml; intervalul de doze: 10 până la 40 unităţi de insulină glargin în combinaţie cu 5 până la 20 micrograme lixisenatidă). Acest stilou injector (pen) are culoarea piersicii şi un buton de injectare portocaliu.
Ambele prezentari de SULIQUA® sunt disponibile în stilouri injectoare tip SoloStar.
Despre Sanofi
Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate. Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătăţii umane. Prevenim afecţiuni cu ajutorul vaccinurilor şi punem la dispoziţie tratamente inovatoare. Suntem alături de cei care suferă de boli rare, dar şi lângă milioanele de oameni care au o boală cronică.
Cu ajutorul a peste 100.000 de angajaţi în 100 de ţări, Sanofi transformă inovaţia ştiinţifică în soluţii pentru sănătate peste tot în lume.
Despre Sanofi Romania
Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate prezenţe de pe piaţă: diabet şi boli cardiovasculare, vaccinuri, medicamente pentru boli rare, produse pentru auto-îngrijire (sau consumer health care, medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale) şi medicamente mature. Aducem ştiinţa şi inovaţia mai aproape de pacienţii din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii - de la prevenţie la terapie şi suport în menţinerea stării generale de sănătate.