Circa 35% din medicii din SUA suferă de sindromul burnout, iar spitalele încep să caute soluţii pentru a reduce epuizarea angajaţilor

Circa 35% din medicii din SUA suferă de sindromul burnout, iar spitalele încep să caute soluţii pentru a reduce epuizarea angajaţilor

Peste o treime (35%) dintre medicii din Statele Unite prezintă simptome de "burnout", sau epuizare cronică, rată mai mare decât media la nivelul angajaţilor la nivel naţional, arată un sondaj realizat de Gallup. Situaţia afectează tot mai mult spitalele americane, care încep să caute soluţii pentru a reduce epuizarea personalului medical. 

Sondajul arată că 23% dintre angajaţii americani se simt adeseori sau mereu epuizaţi, iar 44% sunt epuizaţi din când în când.

Însă proporţia medicilor afectaţi de sindromul burnout este şi mai mare, o situaţie cunoscută de Adreinne Boissy de la Cleveland Clinic, care a precizat că, atunci când clinica şi-a consultat personalul, a descoperit că 35% din cei 1.500 de angajaţi au raportat cel puţin un simptom al sidromului.

”Oamenii se simt epuizaţi şi goliţi la sfârşitul zilei. Există foarte mult pericol şi multă suferinţă în rândul lor”, a precizat Boissy, pentru Reuters.

Sindromul burnout sau epuizarea cronică nu este prezent doar în domeniul asistenţei medicale, însă el este mult mai intens în acest mediu, în care de multe ori este în joc viaţa pacienţilor.

Una dintre cauzele creşterii incidenţei sindromului burnout este tehnologia: telefoanele inteligente îi fac pe oameni accesibili 24 de ore din 24, ceea ce creează aşteptarea că vor fi disponibili şi în afară orelor de serviciu.

Marile unităţi medicale, la fel ca şi multe corporaţii, încep să relizeze că sindromul de epuizare le afectează tot mai mult activitatea.

La Cleveland Clinic, Boissy şi echipa sa au lansat o serie de tratamente pentru a ajuta la reducerea epuizării medicicilor. Spre exemplu, deoarece o mare parte din problemă este generată de numărul mare de documente de completat şi înregistrat, multe proceduri birocratice au fost transferate asistenţilor, pentru ca medicii să aibă mai mult timp pentru a interacţiona cu pacienţii.

viewscnt