Un medicament dezvoltat de AstraZeneca pentru a preveni infecţiile cu virus sinciţial respirator la copii, intrat în procedură de evaluare prioritară în UE şi SUA

Un medicament dezvoltat de AstraZeneca pentru a preveni infecţiile cu virus sinciţial respirator la copii, intrat în procedură de evaluare prioritară în UE şi SUA

Un medicament dezvoltat de grupul farmaceutic britanic AstraZeneca pentru a preveni infecţiile provocate de virusul sinciţial respirator (VSR) la copii a fost plasat în procedură de evaluare prioritară în de către agenţiile de reglementare din Uniunea Europeană şi în Statele Unite, după rezultate intermediare pozitive în studiile clinice.

Astfel, rezultatele intermediare înregistrate în studiile clinice de faza IIb arată o eficienţă crescută a tratamentului, numit MEDI8897, a anunţat grupul farmaceutic.

Medicamentul a fost dezvoltat pentru a fi utilizat la o categorie mai largă de copii decât în cazul Synargis, un anticorp monoclonal care presupune injecţii intramusculare lunare în perioada de risc.

În Uniunea Europeană, Synargis (un produs al AbbVie) este aprobat doar pentru copiii cu risc crescut de îmbolnăvire cu VSR - copii născuţi prematur şi cei cu vârstă mai mică de 6 luni la începutul sezonului de îmbolnăvire cu VSR, copii cu vârstă mai mică de 2 ani şi care au necesitat tratament pentru displazie bronhopulmonară în ultimele 6 luni sau cu boli cardiace congenitale.

În schimb, MEDI8897, dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Sanofi Pasteur, necesită o singură doză într-un sezon VSR, care durează de obicei cinci luni.

Infecţia cu VSR este foarte răspândită la sugari sau la copiii mici, fiind principala cauză de bronşiolită si de pneumonie în primul an de viaţă.

Circa 90% dintre copiii sunt infectaţi cu VSR până la vârsta de doi ani.

viewscnt