Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluţia sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluţia sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Scleroza multiplă (SM) afectează fiecare persoană în mod diferit, prin urmare este necesar un tratament personalizat, adaptat pe nevoile specifice fiecărui pacient în parte. ,,Conceptul de reabilitare medicală este extrem de  important pentru pacienţii cu SM deoarece, pe lângă medicamentele care modifică evoluţia bolii (DMTs – Disease Modifying Therapies), care sunt de obicei gestionate de medicul neurolog, reabilitarea medicală se concentrează pe managementul simptomelor şi pe reducerea impactului negativ al simptomelor asupra calităţii vieţii”, a declarat pentru 360 medical.ro asist. univ. dr. Marius Nicolae Popescu, medic specialist Medicină Fizică şi de Reabilitare în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

Timp de două zile, pe 26-27 mai 2022, renumiţi speakeri care activează în specialitatea neurologie şi tratează scleroza multiplă, experţi în sănătate publică, medici din specialităţi conexe, reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi ai asociaţiilor de pacienţi vor participa la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacţia 360medical.ro şi aflată la a treia ediţie. Dr. Marius Nicolae Popescu a confirmat participarea în prima zi a evenimentului, dedicată publicului larg, care se desfăşoară între orele 18-20 şi care va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook şi pe youtube.

Specialistul va arăta pe larg în cadrul evenimentului care este rolul medicului de reabilitare în evoluţia pacientului cu SM.

,,Medicul de reabilitare este responsabilul general care conduce şi coordonează o întreagă echipă interdisciplinară de reabilitare medicală (formată din asistenţi medicali, terapeuţi fizici, ocupaţionali şi logopezi, psihoterapeuţi) şi poate, de asemenea, să livreze intervenţii specifice pentru managementul durerii, spasticităţii, oboselii, eventualelor disfuncţii de la nivelul vezicii urinare sau de la nivel intestinal”, a afirmat Asis. Univ. Dr. Marius Nicolae Popescu, medic specialist Medicină Fizică şi de Reabilitare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

,,Kinetoterapia este orientată spre îmbunătăţirea forţei, coordonării, echilibrului şi condiţionării, precum şi instruirii pacientului cu privire la utilizarea dispozitivelor de mers. Terapia ocupaţională este extrem de utilă pentru îmbunătăţirea funcţiei extremităţilor superioare, instruirea pacientului cu privire la utilizarea echipamentelor şi dispozitivelor adaptive, precum şi recalificarea pacientului cu privire la performanţa activităţilor sale din viaţa de zi cu zi.  Logopezii sunt implicaţi în tratarea deficienţelor legate de vorbire, deglutiţie şi deficientelor cognitive”, explică specialistul, care va răspunde întrebărilor puse aceste teme.

Aşadar, dacă aveţi întrebări pentru unul din invitaţii noştri la dezbatere, vă invităm s-o urmăriţi live şi să trimiteţi întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii şi în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Multiple Sclerosis360, un eveniment din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici şi terapii, pune în discuţie subiecte de actualitate privind scleroza multiplă precum: noutăţile din Programul naţional de boli neurologice – Subprogramul de tratament al sclerozei multiple, opţiunile farmaco-terapeutice noi în scleroza multiplă, efectele pandemiei de COVID-19 asupra pacienţilor cu scleroză multiplă, provocările în managementul sclerozei multiple în România, impactul socio-economic al sclerozei multiple în România, scleroza multiplă la copii.

A doua zi a evenimentului va fi dedicată specialiştilor din domeniul medical, accesul pe zoom fiind limitat.

Citiţi şi Accesul pacienţilor cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreşedintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

viewscnt