Covid-19: Testarea săptămânală a personalului medical poate reduce răspândirea infecţiei

Covid-19: Testarea săptămânală a personalului medical poate reduce răspândirea infecţiei

Un nou raport a analizat modul în care strategiile diferite de testare a personalului medical ar putea ajuta la controlul pandemiei de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut testarea pentru Covid-19, dar ţările au adoptat abordări foarte diferite.

Noul raport al Facultăţii de Medicină Imperial College London investighează cât de eficiente ar putea fi strategiile alternative de control COVID-19, folosind un model matematic. Cercetătorii englezi estimează că screeningul săptămânal al lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi al altor grupuri cu risc indiferent de simptome, folosind PCR, ar reduce transmiterea cu 25-33%. Personalul medical a fost afectat în mod disproporţionat şi infectat cu noul coronavirus, din cauza expunerii la SARS-COV2, procentul variind între 4% şi 19% din toate cazurile de COVID-19 raportate în China şi Europa.

Un sondaj efectuat la sfârşitul lunii martie în rândul membrilor Colegiului Medicilor reliefa că 11% din medicii din Anglia au raportat că nu muncesc în prezent din cauza autoizolării ca urmare a simptomelor COVID-19 pe care le prezintă aceştia sau unul din membrii de familie.

Autorii studiului sugerează că testarea PCR pe scară largă în rândul populaţiei generale este puţin probabil să limiteze transmiterea mai mult decât o face urmărirea contactelor şi carantina bazată doar pe simptome.

„A existat o presiune substanţială asupra guvernului Marii Britanii şi a altora de a testa, testa, testa ca răspuns la pandemia COVID-19. Constatăm că testarea este cea mai utilă atunci când vizează grupurile cu risc ridicat cum ar fi cadrele medicale şi personalul de îngrijire la domiciliu. În acest caz screeningul regulat, pe lângă testarea persoanelor simptomatice, poate preveni răspândirea până la 25-33% a infecţiilor cu coronavirus”, a declarat profesorul Nicholas Grassly, unul dintre autorii studiului, potrivit Medicalxpress.com.

Dr. Marga Pons Salort, un alt autor al studiului este de părere că trebuie să existe o strategie de testare care să vizeze o reducere mai mare a transmisiei.

,,Acest studiu arată că testarea periodică a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, de exemplu o dată pe săptămână, ar putea reduce transmiterea infecţiei cu coronavirus cu 25%, cu condiţia ca rezultatele testelor să fie livrate rapid (la mai puţin de 24 de ore de la prelevarea probei ", a precizat dr. Marga Pons Salort.

Recent, FDA a aprobat un kit de testare pentru coronavirus la domiciliu, testul LabCorp care funcţionează prin utilizarea PCR (reacţia în lanţ a polimerazei) pentru a detecta ARN-ul viral. Află care sunt diferenţele între testele rapide şi testele de diagnosticare moleculară şi de ce nu sunt recomandate testele rapide.

viewscnt