O serie de 4 webinare online, organizate de Asociaţia D-Foot International care promovează prevenirea şi îngrijirea piciorului diabetic, debutează vineri 8 iulie 2022. Prof. Andrew Boulton, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet, va susţine primul webinar.
Dr. Paul Wilson Brand a contribuit enorm la cunoştinţele diabetologilor de astăzi despre piciorul diabetic. Metodele sale pentru prevenirea şi gestionarea ulcerelor picioarelor sunt acum utilizate pe scară largă pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat care au astfel de probleme. Din acest motiv primul webinar îi este dedicat dr. Paul Wilson Brand. , iar Prof. Andrew Boulton, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet va vorbi despre această personalitate a diabetologiei internaţionale, care a trăit între anii 1914-2003.
Prof. Andrew Boulton este, de asemenea, renumit în lumea întreagă pentru activitatea sa în domeniul diabetologiei. A publicat peste 500 de lucrări ştiinţifice şi a primit numeroase premii pentru munca sa.
Profesorul Boulton, pe lângă funcţia de preşedinte al IFD, mai are şi funcţia de preşedinte al Alianţei Europene pentru Cercetarea Diabetului (EURADIA), precum şi de preşedinte al Iniţiativei Globale pentru Educaţie în Diabet (WIDE).
Pentru a accesa online seria celor 4 webinare educaţionale trebuie să vă înscrieţi în prealabil. Pentru primul webinar care are loc pe 8 iulie, de la ora 16.30, trebuie să accesaţi pentru înscriere următorul link: https://us02web.zoom.us/.../reg.../WN_flIDkGOfTpylwIKzUvKGYg
Mai multe informaţii obţineţi de pe siteul www.d-foot.org sau trimiţând e-mail la secretariat@d-foot.org.
Piciorul diabetic este cea mai periculoasă complicaţie a diabetului, deoarece este o afecţiune ,,silenţioasă”, care nu provoacă durere în primele faze. În timpul vieţii, între 19% şi 34% dintre pacienţii cu diabet zaharat dezvoltă o leziune ulcerativă la nivelul piciorului, potrivit studiilor realizate.
Peste 537 de milioane de oameni din lumea întreagă suferă de diabet, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet, cu 16% mai mult faţă de estimările anterioare în 2019. Iar previziunile nu sunt deloc optimiste. Se estimează că până în 2030 numărul persoanelor cu diabet va ajunge la 643 milioane, iar până în 2045 va ajunge la 784 milioane.